Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exclusief Australische Hayward-kiwi voor Bratzler & Co.

De Australische kiwi heeft verhoudingsgewijs een jonge, maar ook succesvolle geschiedenis: verwend door de vele Australische zonuren biedt ze dankzij een hoog suikergehalte een bepaalde smaakbeleving. Als het gaat om fruitteelt - en in het bijzonder de Hayward kiwi - is Seeka Australia één van de vooraanstaande teeltbedrijven in Australië.

De firma Bratzler & Co. werkt sinds jaren aan het uitbreiden en onderhouden van directe betrekkingen over de hele wereld. Met de focus op enkele exoten zet het fruithandelsbedrijf onder andere met deze samenwerkingen in op een consequente verdere ontwikkeling van haar toegevoegde waardeketen. "Seeka opereert in Goulburn Valley, de zogenaamde 'Fruit Bowl' van Australië", aldus Thorsten Blasius, directeur van Bratzler & Co. "De omstandigheden daar zijn ideaal - veel zon, warme temperaturen en goede grond zorgen voor het hoge suikergehalte en de buitengewone sensorische kwaliteit van deze kiwi's. Daarbij zijn de leveringscapaciteiten van onze partner niet te evenaren als je naar de Australische markt kijkt.''


Kiwibomen op de Australische plantage

Directe betrekkingen maken meer mogelijk
Bratzler & Co. onderhoudt sinds meer dan tien jaar een intensieve handelsbetrekking met haar Australische kiwileverancier en zet zich in Europa sterk in voor de succesvolle verkoop van deze hoogwaardig smakende kiwi's. Sinds het begin van de samenwerking is Bratzler & Co. de exclusieve partner voor de afzet van deze producten in Europa. Volgens Thorsten worden deze directe betrekkingen steeds belangrijker, met name in het premiumsegment. "De handel wil smaakbelevenissen en daarnaast de stabiliteit van een industrieproduct. Dat is alleen mogelijk als reeds bij de teelt alles klopt en we er veel over weten. Dan stellen we er ons van de logistiek tot aan de opslag en verwerking optimaal op in. Dat wederom loont zich alleen als de hoeveelheden met deze specifieke herkomst dit extra werk rechtvaardigen.''

Ook wat de samenwerking betreft waardeert Thorsten de stijl van de Australiërs – ongecompliceerd en flexibel. Zo heeft bijvoorbeeld de handelsklant in Europa door de in principe ongelabelde, verpakte producten de mogelijkheid om zijn eigen merk vrij te verkopen. Bij de juiste afnamehoeveelheden is zelfs de integratie van eigen verpakkingssystemen in het leveringsproces bijzonder eenvoudig mogelijk. "We hebben met Seeka in Australië met een volledig geïndustrialiseerd land op ons niveau te maken – daarbij is duidelijk meer mogelijk dan bij sommige andere leveringslanden." Zo ziet men bij Bratzler & Co. juist hier nog potentiëlen die men samen met de klanten in Europa ten volle kan benutten.


Australische kiwi's tijdens de bloeiperiode

Homogene kwaliteit & meetbaar goede resultaten
Juist de combinatie van productvolume en industriële standaard speelt een belangrijke rol voor Bratzler & Co. "We zijn al lang niet meer enkel een handelaar, maar zetten ons over de gehele leveringsketen in en dat begint bij het werk op de akkers.'' Maar ook als de producten in onze distributiecentra binnenkomen doen we nog een en ander. Dan is het van onschatbare waarde als er sprake is van een homogeen product – Brix-waarde, stevigheid en interne defecten laten zich dan veel nauwkeuriger identificeren. Door verschillende analysemethodes, die het fruit niet aantasten, kunnen we hier uiterst effectief rijp en nog onrijp fruit van elkaar scheiden. Zo gaan we behoedzaam en duurzaam met ons fruit om en kunnen we een uitstekende kwaliteit van onze leveringen garanderen'', aldus Thorsten.

Leveringen uit Australië zijn normaal gesproken vanaf midden mei te verwachten en zijn tot in september in grote hoeveelheden op de markt vertegenwoordigd. Daarmee worden de Australische Haywards inmiddels een aanzienlijke periode van het jaar door Bratzler & Co. geleverd. "En een kwalitatief bijzonder goede periode", zegt Thorsten, die zich al verheugt op het volgende nieuwe product van haar Australische partner: "Al in dit jaar ontvangen we de eerste partijen Kiwi Gold van Seeka. Vanaf komend jaar zullen er dan reeds grotere hoeveelheden beschikbaar zijn." Een samenwerking die aan beide kanten van de oceaan vruchten draagt.


De kiwitelers hebben uiterst moderne beschermnetten ter beschikking

Verdere informatie:
Bratzler & Co. GmbH
ABC Westland 574
NL – 2685 DG Poeldijk
Tel: +31 (0) 174 . 700 . 800
rom@bratzler.com
www.bratzler.com

Publicatiedatum: