Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Italiaanse kersenrassen

Volgens de consument moet de kers zoet zijn, een hoge brixwaarde hebben en donkerrood van kleur zijn. Als het fruit hieraan voldoet, dan is succes op de markt verzekerd volgens Paolo Laghi van Battistini Vivai.


Rocket variëteit

"De afgelopen jaren hebben we belangrijke aanvragen voor kersenbomen uit Oost-Europa ontvangen, waardoor nu 80% van onze productie de grens overschrijdt. De landen waarmee we het meest werken, zijn Oekraïne, Hongarije, Moldavië. Hier is de laatste jaren een grote vooruitgang geboekt op het gebied van de kersenteelt. De teelt is dan ook intensief met tot wel 1600 planten per hectare," zegt Laghi.



Ook in Italië is de kersenteelt bezig met innovatie en Battistini Vivai heeft al geleverd aan een Italiaanse teler. In elk geval moeten degenen, die kersen willen telen, vooraf een regenscherm plaatsen of voorbereidingen treffen voor een volledige dekking tegen insecten.



"We hebben veel variëteiten in ons assortiment en recent hebben we nieuwe licenties verworven. Kenmerkend voor alle variëteiten zijn de hoge organoleptische kwaliteit en een goed potentieel qua grootte," zegt Laghi.


Rocket variëteit.

"We raden vaak variëteiten aan, die tolerant zijn voor scheuren, en we drukken telers op het hart dat de regenhoes de beste oplossing blijft. Wie tienduizenden euro's investeert voor in een bedrijf, kan niet het risico lopen de productie te verliezen als gevolg van regen, dus bedekking is essentieel," concludeert Laghi.


van links naar rechts Davide Laghi, Paolo Laghi, Giulia Battistini, Giuliano Dradi, Sandra Laghi.

Ook dit jaar zal Battistini Vivai aanwezig zijn tijdens MacFrut. Het standnummer is 078, gelegen in hal D.

Contact:
Battistini Vivai
Via Ravennate 1500
47522 Cesena
Tel: 0547/380545
Email: batvivai@battistinivivai.com
Web: www.battistinivivai.com
Publicatiedatum: