Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste biologisch hardfruit uit zuidelijk halfrond arriveert

Het Organic Produce Network zag haar afzet van biologische appelen vorig jaar met 11% stijgen en Oppy is ervan overtuigd dat zij met de nieuwe aanvoer van het zuidelijk halfrond, die momenteel op gang komt, aan de vraag zal kunnen blijven beantwoorden. 

Eerst arriveren de Royal Gala's uit ArgentiniĆ« en in de weken daarna zal er ook fruit uit Chili op de markt komen. Hierna worden de rassen Granny Smith en Red Delicious verwacht, in mei gevolgd door Royal Gala, Fuji en Braeburn uit Nieuw-Zeeland en Pacific Rose in juni, wanneer ook de eerste Cripps Pink en Fuji appelen uit ArgentiniĆ« en Chili arriveren. 
 
"De respons op de nieuwe oogst is geweldig geweest en de vraag naar biologische kwaliteitsappelen is sterk," vertelt Chris Ford van Oppy. "We bieden ook premium maten aan die een goed alternatief zijn voor de kleinere appelen van eigen bodem die momenteel uit gecontroleerde bewaring komen."
 
Ford legt uit dat het appelprogramma van Oppy op het zuidelijk halfrond het programma van biologische appelen uit Washington aanvult, dat bestaat uit Jazz, Pacific Rose en Envy, dit laatste ras won tot twee maal toe de Munch Madness verkiezing van de US Apple Association.


Biologische Royal Gala appelen uit Chili
 
"We zijn blij met de kans om importfruit aan te kunnen bieden dat geteeld wordt door biologische telers die net zo toegewijd zijn aan het leveren van de hoogste kwaliteit als onze lokale telers," vervolgt Ford. 

Naast de losse verkoop biedt Oppy de Chileense en Argentijnse appelen dit seizoen ook voor het eerst in zakken van 907 en 1.360 gram aan. "Ons biologische programma groeit en daarom hebben we een verpakking met een herkenbare 'look' ontwikkeld. Dankzij deze verpakking ziet de consument meteen dat het om biofruit gaat omdat we de kleur geel gebruikt hebben, die voor bio staat. Ook zijn het logo van USDA Organic en het ras op de verpakking afgedrukt. 

Ford vertelt dat er voorafgaand aan de appelen uit het zuidelijk halfrond begin maart ook al Argentijnse peren op de markt gekomen zijn.

"We denken dat het kunnen aanbieden van premium biologische importperen retailers de kans geeft om hun perencategorie uit te breiden," aldus Ford. "Ons programma is goed getimed omdat de voorraden van populaire perenrassen laag of uitgeput zijn. We richten ons op vertrouwde rassen, zoals Bosc, D'Anjou en Bartlett."

Het biologische perenprogramma van Oppy duurt nog tot en met juni.


Voor meer informatie:
Karin Gardner
Oppy
Tel: +1 (206) 499-7440
Publicatiedatum: