Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Superfresh Growers

Update aanplant Cosmic appelbomen in Washington

Het team van Superfresh Growers viert de lente. "De bijen zijn klaar met het bestuiven van onze abrikozenboomgaarden en gaan nu verder in de kersenboomgaarden." In de bergen valt nog steeds sneeuw wat er voor zal zorgen dat er voldoende waterreserves zijn om de boomgaarden in de zomermaanden te irrigeren. 

In 2018 zullen veel Cosmic Crisp appelbomen aangeplant worden want Superfresh Growers bereidt zich voor op 2020, het jaar waarin deze heerlijke appel bij de consument geïntroduceerd zal worden. Vele jaren van voorbereidingen zijn hieraan vooraf gegaan om moderne boomgaarden te ontwerpen, waar de nieuwste technologieën en machines gebruikt zullen worden om de efficiëntie en veiligheid te optimaliseren. "De aandacht voor detail is ongelooflijk," vertelt tuinbouwdeskundige Dave Gleason. "Van het checken hoeveel hectare er in een boomgaard gaan tot de zorg voor de omliggende wegen."Ook plant het team de meest efficiënte methode voor het gebruik van tractoren en vrachtwagen in de boomgaarden. 



De jonge bomen worden in het najaar uitgespit en gedurende de winterperiode tot rust gebracht in een koud en vochtig klimaat. In de zomermaanden worden ze 'gewekt' door ze in een warme omgeving te brengen. Wanneer de bomen in de warme, vochtige aarde worden uitgeplant dan gebeurt er iets wonderlijks. De bomen komen weer tot leven en beginnen te bloeien. 

Na het planten worden er palen en draden geplaatst, die de jonge bomen ondersteunen. Nadien worden de irrigatielijnen aangelegd zodat de bomen voldoende water en voedingstoffen krijgen. De bomen in onze video zullen waarschijnlijk in 2021 de eerste appelen voortbrengen. 

Bezoek superfreshgrowers.com voor meer informatie over de teeltpraktijken van Superfresh Growers en updates. 


Voor meer informatie: 
Catherine Gipe-Stewart
Domex Superfresh Growers
Tel: +1 (509) 966-1814
Publicatiedatum: