Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruithandelaar Aart Blom start fruitattractiepark

Tholen - Nog altijd is Aart Blom uit het Betuwse Deil dagelijks druk met zijn fruitgroothandel FruitPartners Blom, maar inmiddels is er nog een plan wat zijn aandacht vraagt. De ondernemer heeft namelijk het plan opgevat om een fruitattractiepark te starten aan de afslag van de A15 in Wadenoijen.

"Al enkele jaren houden we hier in de zomer Open Kersendagen. De animo hiervoor is enorm groot. Als mensen uit de stad in een pluktreintje door de boomgaard maken, weten ze echt niet wat ze meemaken. We zagen dat er meer potentie in dergelijke events zat en zo kwamen we op het idee om een Betuws fruitpark te starten", vertelt Aart.



De handelaar ging inspiratie op doen bij de Oosterburen waar een paar aardbeientuinders bij Berlijn inmiddels met hun aardbeienpark een paar miljoen bezoekers per jaar trekken. "Zij doen het echt goed en ik zie zeker kansen om dat concept op Betuwse wijze te kopiƫren. We hebben hier aan de snelweg bij onze kersenboomgaard en verkoopstal een toplocatie."



De gemeente heeft inmiddels positief op de plannen van Aart gereageerd. De komende tijd gaat hij ook met andere omwonenden in gesprek om meer verhalen uit de Betuwe te bundelen. "De winkel waar streekproducten ter plekke worden gemaakt en de horeca moeten het verdienmodel worden van het plan. Het idee is dat de entree gratis is. Verder zoeken we naar bijpassende attracties met bijvoorbeeld pony's, hooibergen en pluktreintjes", vertelt Aart.



De bedoeling is om zo'n vier keer per jaar, met de seizoenen mee, een evenement te organiseren. "Dit idee borrelt al heel lang bij me, maar wordt nu echt concreet. Ik geloof er heilig in. Het businessplan wordt de komende maanden geschreven en we doen het nadrukkelijk in samenspraak met de lokale inwoners, zodat het ook hun park wordt!"