Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In Sachsen groeit het areaal met 11 procent

75 procent meer bessen in Brandenburg geoogst

In 2017 hielden 55 bedrijven in Brandenburg zich bezig met de bessenteelt. De bessen groeiden op een recordoppervlak van 1.000 hectare, 120 hectare meer dan in 2016. Volgens informatie van het Bureau voor de Statistiek Berlijn/Brandenburg oogstte men in 2017 in totaal meer dan 3.100 ton bessen. Dat betekent een stijging van circa 75 procent ten opzichte van 2016.

60 procent van het bessenareaal in Brandenburg was in handen van 22 bedrijven die volgens de principes van de biologische landbouw teelden. Bijna 80 procent van het totale areaal en daarmee circa 800 hectare bevond zich in de districten Dahme-Spreewald en Potsdam-Mittelmark.

In Sachsen teelde men 2017 op 368 hectare bessen. Daarmee groeide het areaal ten opzichte van het voorgaande jaar met 38 hectare (11 procent). In Sachsen teelden in 2017 47 bedrijven bessen, waarvan 19 bedrijven met 303 hectare (82 procent) biologisch teelden. Er werd op 1,4 hectare onder hoge begaanbare overkappingen geteeld. Voor de rest werden alle bessen in de volle grond geteeld. Het centrum van de bessenteelt in Sachsen bevindt zich met 201 hectare (55 procent) in het district Meißen, zo blijkt uit informatie van het Bureau voor de Statistiek van Sachsen.

Publicatiedatum: