Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gilles le Henanff, Union Primeurs

"Onze specialiteiten vergroten onze herkenbaarheid"

Het splinternieuwe Franse samenwerkingsverband dat Union Primeurs heeft gecreëerd, bestaat uit drie bedrijven met elk hun eigen specialiteit. Directeur Gilles Le Henanff: "We importeren en telen voornamelijk voor de Franse markt. Het feit dat we alle drie bekend staan zijn om onze eigen specialiteiten maakt het voor onze klanten makkelijker om ons te bereiken. Daarnaast zijn we gevestigd in verschillende delen van het land." De samenwerkende bedrijven bedienen grote retailketens zoals Intermarché en Carrefour. 

Gilles le Henanff en zijn collega Anne Jolly 

Union Primeurs is zelf gespecialiseerd in de teelt en import van peren en kersen. Op het gebied van kersen heeft het bedrijf flink geïnvesteerd. Gilles: "We beschikken over een kersenareaal van in totaal 20 hectare. We hebben drie hectare hiervan overkapt met moderne plastic tunnels en zodoende onze opbrengst per hectare verhoogd." Het areaal bevindt zich in de regio rondom Orléans. Een klein gedeelte van de kersen wordt naar Nederland geëxporteerd van waaruit het fruit wordt doorverkocht aan Scandinavische landen. 

Het tweede bedrijf waarmee samengewerkt wordt is Meyer Champi, dat gespecialiseerd is in de teelt en verkoop van paddenstoelen. Gilles: "We produceren onze eigen oesterzwammen, witte en kastanjechampignons in het oosten van Frankrijk en hebben geïnvesteerd in een teeltfaciliteit van 15.000 m2. We zijn ook zeer ervaren in het vermarkten van wilde paddenstoelen die zeer beperkt houdbaar zijn." Het bedrijf importeert daarnaast witte champignons uit Polen. 

Het derde betrokken bedrijf is Aux Fruits de Juvisy. Dit bedrijf is gevestigd op de Rungis-markt in Parijs en is gespecialiseerd in de teelt en import van sperziebonen uit Kenia. 

Veel van de activiteiten van de samenwerkende telers vinden plaats op de internationale groothandelsmarkt Rungis. "Meyer Champi heeft een winkel waar klanten onze producten kunnen kopen. We hebben ook een bewaringsruimte op Rungis waar we de sperziebonen en paddenstoelen gereed maken voor de verkoop."



Voor meer informatie:
Union Primeurs
+33 (0)2 38 25 16 70

Publicatiedatum: