Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruittelers uit Het Alte Land hopen op betere oogst in 2018

Na de extreem slechte appeloogst van 2017 hopen de fruittelers in het Alte Land in 2018 op betere omstandigheden, meldt Proplanta.de. De bomen zijn uitgerust en de bloesemstand is sterk, zei Joerg Hilbers, plaatsvervangend directeur van de 'Obstbauversuchsring des Alten Landes' (OVR), naar aanleiding van de Noord-Duitse fruitteeltdagen in Jork. Wat het jaar uiteindelijk zal brengen, daar kan echter nog niemand een serieuze uitspraak over doen.

Tijdens de fruitteeltdagen presenteren circa 170 exposanten hun producten en noviteiten. De organisatoren verwachten circa 5.000 bezoekers in Jork in het Alte Land ten zuidwesten van de Elbe. Het gebied is één van de belangrijkste fruitteeltregio's van Europa. Hier wordt op meer dan 10.000 hectare fruit geoogst.

Ulrich Buchterkirch van de vakgroep fruitteelt van Landvolk Niedersachsen benadrukte dat de fruittelers in het noorden afgelopen jaar een flinke klap kregen te verduren. De oogst viel in heel Duitsland slecht uit. De prijzen waren echter wel goed.

In de voorgaande jaren kwam volgens de cijfers één op de drie in Duitsland geteelde handappelen uit het Alte Land, waar normaal gesproken 330.000 ton per jaar geoogst wordt. In 2017 kwam zelfs elke tweede appel uit deze regio nadat in heel Duitsland de oogst van normaal gesproken circa één miljoen ton, bijna halveerde. De appel beslaat 68 procent van het fruitbomenareaal van in totaal circa 34.000 hectare.
Publicatiedatum: