Agrico presenteert ‘the next generation potatoes’ op Fruit Logistica in Berlijn

Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 februari 2018 nam Agrico deel aan de Fruit Logistica in Berlijn. Tijdens deze toonaangevende internationale beurs etaleerde Agrico samen met haar dochterondernemingen haar toekomstgerichte groeikracht. 

Jarenlang intensief kweekwerk heeft Agrico als eerste handelshuis een volwaardig pakket met Phytophthora-resistente rassen opgeleverd. Deze rassen beschikken naast een zeer hoge resistentie tegen de grootste wereldwijde aardappelziekte Phytophthora over uitstekende consumptie-eigenschappen en zorgen voor een goede opbrengst. Met dit pakket biedt Agrico haar afnemers een duurzaam en divers aanbod op het gebied van smaak, uiterlijk en verwerkingsmogelijkheden.


Jan van Hoogen tijdens de Fruit Logistica

Het hoog Phytophthora-resistente pakket bestaat uit de rassen Carolus, Alouette, Twinner, Twister, het recent geïntroduceerde ras Levante en het nieuwe zetmeelras Nofy. De reeds bekendere voorloper Carolus is vrij kruimig van aard en veelzijdig inzetbaar. Dit ras is zowel geschikt als consumptieaardappel als voor bewerking tot frites en chips. Alouette is vrij vastkokend met een subtiele smaak en is de culinaire favoriet. Twinner is een vroeg ras en heeft net als Twister een mooie gele schil en is vastkokend. Levante heeft een hoog drogestofgehalte, een goede kiemrust en is een potentiële ster in de keuken. Voor klanten die een zetmeelras zoeken, biedt Nofy een duurzame keuze met een hoge opbrengst.De rassen beschikken samen over verschillende resistentiegenen. Dit komt de risico-spreiding op oogstderving van de teler ten goede. De komende vijf jaar verwacht Agrico nog een aantal nieuwe veelbelovende Phytophthora resistente rassen. Agrico's nieuwe generatie hoog resistente rassen betekenen al een grote stap voorwaarts in het beheersen van de risico's van Phytophthora, maar bieden nog niet de eindoplossing. Agrico's researchcentrum werkt daarom aan het kweken van nog duurzamere multigene resistentie. 

Om het brede pakket Phytophthora-resistente rassen te vieren, hield Agrico tijdens de eerste beursdag een feestelijke receptie in haar stand. Algemeen directeur Jan van Hoogen zette hierbij voor de genodigden de betekenis van Agrico's nieuwe generatie rassen uiteen. Hierbij benoemde hij de rol die deze rassen bij uitstek kunnen spelen bij het voedseltekort door de groeiende wereldbevolking en klimaatveranderingen. Daarnaast dragen deze rassen bij aan een verduurzaming en instandhouding van wereldwijde aardappelteelt. 

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
T: 0527-639911Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven