Milieu-verantwoorde Earthcycle-verpakking voldoet aan Europese eisen

Nu verpakkingen een steeds belangrijker onderdeel van de AGF-productieketen vormen en de bezorgdheid over het gebruik van plastic groeit, zijn veel bedrijven op zoek naar milieuverantwoorde verpakkingsalternatieven. De Canadese verpakkingsspecialist CKF is dan ook trots op de milieuvriendelijke verpakkingen die het ontwikkeld heeft. Eén van haar nieuwste producten, Earthcycle, zal volgende maand op de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn gepresenteerd worden. 

Earthcycle is een lijn pulptrays en -punnets die speciaal voor de AGF-sector ontwikkeld werd. De composteerbare producten voldoen aan de Europese certificeringsstandaarden, zijn recycleerbaar en vervaardigd uit hernieuwbare bronnen. "Wat nog unieker is, is dat we onze Earthcycle-verpakkingen voorzien hebben van een hersluitbaar topsealdeksel," vertelt Shannon Boase van CKF. "Dit topseal hebben we in 2015 in Noord-Amerika geïntroduceerd en is een groot succes gebleken voor bedrijven die op zoek waren naar oplossingen om pulptrays van een deksel te voorzien."

Voor het eerst buiten Noord-Amerika op de markt
"Tijdens de PMA-vakbeurs in oktober hebben we de nieuwste innovatie gepresenteerd: een hersluitbare topsealfolie," vervolgt Boase. "Op Fruit Logistica zal het product voor het eerst buiten Noord-Amerika gepresenteerd worden. Er werd ons verteld dat het niet mogelijk was om een hersluitbare folie op pulptrays te gebruiken maar in samenwerking met onze partners is dit ons wel gelukt en het product is uitvoerig getest."Duurzaam alternatief voor plastic verpakkingen
"In Europa is momenteel sprake van een sterke anti-plastic beweging," merkt Boase op. "De producten van Earthcycle zijn volgens de Europese standaarden gecertificeerd en worden vervaardigd uit materialen uit de duurzame bosbouw. Veel bedrijven willen duurzamer produceren en de verpakkingen van Earthcycle kunnen hen hierbij helpen."

Boase vertelt verder dat de pulptrays de houdbaarheid van verse AGF verlengen. "Klanten hebben ons verteld dat hun producten wel één tot drie dagen langer te bewaren waren dan in een traditionele plastic verpakking. Het natuurlijke, poreuze materiaal zorgt dat vocht kan ontsnappen wat leidt tot een verser product en voorkomt voedselverspilling," aldus Boase.

Daarnaast werden de Earthcycle producten ontworpen met de bestaande verpakkingsinfrastructuur in gedachte, wat zorgt voor een makkelijkere omschakeling en de investeringen die hiermee gepaard gaan, minimaliseert. "Het ontwerp is standaard en leent zich voor automatisering," vervolgt Boase. "Aangezien de trays en het folie ontwikkeld zijn op basis van de bestaande technologieën, zijn de investeringen voor bedrijven laag. De apparatuur is uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig wat Europese gebruikers de mogelijkheid biedt om deze producten op hun bestaande lijnen te gebruiken."


Aanwezigheid op Fruit Logistica 
CKF is blij dat het voor het eerst als exposant deel zal nemen aan de vakbeurs Fruit Logistica. Na de laatste twee jaar als bezoeker op deze beurs aanwezig te zijn geweest, was het bedrijf overtuigd van de waarde van dit evenement en besloot daarom om in 2018 als standhouder deel te nemen. 

"Tijdens Fruit Logistica zal CKF aanwezig zijn in het Canada paviljoen," vertelt Boase. "Onze aanwezigheid in Berlijn biedt ons een geweldige gelegenheid om ideeën over verpakkingen op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen uit de hele wereld is hier aanwezig waardoor we waardevolle contacten kunnen leggen."

In de stand van CKF zullen voorbeelden van de Earthcycle verpakkingsproducten te zien zijn, waaronder die met het nieuwe hersluitbare topsealdeksel. 

CKF is te bezoeken in Hal 23, stand A11.Voor meer informatie:
Shannon Boase
CKF, Inc.
Tel: +1 (604) 899-0928

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven