Efficiëntie door centrifuge delicate blad- en gesneden groenten

De trend naar convenience en gemak zet door. Dat vergt de nodige investeringen in het snijden en wassen van groenten maar de ontwikkelingen staan niet stil. Bedrijven investeren ook in vernieuwing en ontwikkeling van apparatuur en maken een efficiencyslag mogelijk. Een droger product, een hogere capaciteit, besparing op energie én de puntjes op de i wat betreft hygiëne, belooft de nieuwste generatie centrifuge voor delicate bladgroenten en gesneden groenten. SC-940NextGen
Deze nieuwste generatie van de de SC-940 centrifuge zal Sormac tijdens de komende Fruit Logistica presenteren. De SC-940NextGen werd ontwikkeld naar aanleiding van vragen uit de markt: bedrijven hadden behoefte aan een centrifuge met een hogere capaciteit, die tegelijkertijd een droger product kon afleveren. De vernieuwde versie van de SC-940 centrifuge komt hieraan tegemoet. "Door snellere motoren kan de machine op een hoger toerental draaien, wat een droger resultaat oplevert", vertelt Roy Lemmen, Commercieel Directeur bij Sormac. "Bovendien kan, door het sneller op- en aftoeren van de trommel, een kortere en efficiëntere cyclus worden gerealiseerd. Op deze manier is het mogelijk om een hogere capaciteit te verwerken." De SC-940NextGen is geschikt voor het drogen van een breed scala aan producten, waaronder bladgroenten als gesneden ijsbergsla, kool en zachte slasoorten. "Maar de centrifuge is ook perfect inzetbaar voor diverse gesneden groenten; denk bijvoorbeeld aan wortelen, uien en prei."

Energie en -hygiënewinst
De SC-940NextGen is tevens voorzien van een energieterugwinning systeem. Energie die vrijkomt bij het afremmen van de trommel wordt teruggeleverd aan het net. Dit is mogelijk door de inzet van een efficiënte motor en een speciale frequentieregelaar. "Belangrijk is verder dat - door een vernieuwde onbalansregeling - de onbalans in de trommel nauwkeurig wordt gemeten en gecontroleerd. Hierdoor draait de machine nog stabieler en wordt het product uniform gedroogd."
Ook op het gebied van hygiëne is winst geboekt. "De SC-940NextGen kent een nieuw ontwerp, dat eenvoudiger te onderhouden en nóg beter te reinigen is. Alle compartimenten zijn namelijk zo ontworpen dat deze makkelijk kunnen worden schoongemaakt. Zo is de centrifuge aan de voor-, achter- en zijkant voorzien van scharnierbare deuren. Op deze manier kunnen klanten verder de puntjes op de i zetten op het gebied van hygiëne. Dit is heel belangrijk; de normen op dit vlak zijn immers continu in ontwikkeling."

Kwaliteit
Sormac produceert machines en verwerkingslijnen voor de groenten verwerkende industrie en heeft onlangs het NEN-EN ISO 9001:2015 certificaat voor kwaliteitsmanagement behaald. "Door te voldoen aan deze internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement, toont Sormac aan in staat te zijn om de kwaliteit van de processen, producten en diensten op een structurele wijze te beheersen en optimaliseren. De toename van de productiviteit en kwaliteit biedt Sormac de juiste tools om zich verder te kunnen blijven ontwikkelen als toonaangevend bedrijf in groenten verwerkende machines en kan hierbij tevens het consistent hoog kwaliteitsniveau en betrouwbaarheid blijven waarborgen die de klant van Sormac verwacht", aldus Sormac

De SC-940NextGen is tijdens de Fruit Logistica te zien in de Sormac-stand (hal 3, stand D-10).

Voor meer informatie
Sormac
Kim Suntjens
T: 0031-773518444
k.suntjens@sormac.nl
www.sormac.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven