Nieuwe appel met rood vruchtvlees

De Red Moon Company gaat op de Fruit Logistica zijn nieuwe Red Moon-appel introduceren. Het bedrijf wil de diversiteit van de appel voor zowel bewerking als verse consumptie laten zien. 


Red Moon-appelen zijn dankzij het rode vruchtvlees en de structuur goed geschikt om direct te worden geconsumeerd. Daarnaast zijn ze ideaal om te worden bewerkt tot sap, cider, smoothies en andere producten op basis van appelen. 

"Consumenten zijn erg onder de indruk van deze appel. Ze zijn positief over de smaak en de kleur. Daarnaast is de Red Moon Company overtuigd van de voedingswaarden van deze natuurgerichte en duurzame appel. De appel bevat een hoog percentage aan vitamine C en anthocyaan," aldus het persbericht van de Red moon Company.Consumenten worden zich steeds meer bewust van hun gezondheid. Zodoende is er sprake van een aanhoudende trend voor een gebalanceerd voedingspatroon. Het bedrijf is daarom van mening dat Red Moon en roodvlezige appelen in het algemeen het mogelijk in zich hebben de nieuwe zogeheten "superfood" te worden. 

In 2018 werd er al voor 35 hectare aan Red Moon aangeplant in Italië. In Frankrijk is door specialisten een areaal aangelegd van 23 hectare, waarvan de appelen gebruikt gaan worden bij het produceren van fruitsap. Het huidige doel is om zo snel mogelijk tot een areaal van 100 hectare te komen.

 

De basis van de Red Moon Company komt neer op het verenigen van telers en experts in Italië, Frankrijk en Nederland. Dit leidt tot een grote verzameling aan expertise in een volledig verticale leveringsketen, van de teelt tot de markt. Maak zelf kennis met de diversiteit van deze roodvlezige appelen bij de stand van Red Moon Company op Fruit Logistica op locatie B08 in hal 4.2.

Voor meer informatie:
Monika Giuliani
Kiku Variety Management 
Hall 4.2, booth B08, Fruit Logistica
Tel: +39 0471 661 734

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven