Nieuwe Flex Door voor fruitrijpkamers

De grootste leverancier van gasdichte deuren voor fruitrijpkamers ter wereld, BG DoorInternational, heeft een nieuwe versie van zijn Flex Door geïntroduceerd. De nieuweFlex deur is geschikt voor het rijpen van bananen enander tropisch fruit. Doordat over de hele wereld de vraag naar tropisch fruitals avocado's en mango's toeneemt, is er ook meer vraag naar bewaar- enrijpkamers voor deze fruitsoorten. De huidige Flex Door van BG DoorInternational werd al toegepast voorrijpkamers voor bananen. De nieuwe versie van de Flex Door is aangepast, zodatdeze nu ook geschikt is voor andere tropische fruitsoorten. De nieuwe Flex Dooris in verschillende kleuren verkrijgbaar. BG Door International zal binnenkortop Fruit Logistica 2018 de nieuwe versie van de Flex Door demonstreren.

Vooruit denken
"We hebben al een deur die speciaalontworpen is voor het rijpen van bananen, dus waarom optimaliseren we niet eendeur voor andere
tropische fruitsoorten?,"stelt directeur Jan van Kessel. De stijgende vraag naar gerijpte avocado's,kiwi's, mango's en papaja's gaf zijn bedrijf nieuwe mogelijkheden om zich teontwikkelen. De geoptimaliseerde versie van de Flex Door kwam tot stand doorsamenwerking met specialisten op het gebied van het rijpen van fruit. Zodoendeheeft BG Door International naast controle over het rijpingsproces van bananennu ook controle over het rijpingsproces van avocado's, kiwi's, mango's enpapaja's. 

Flex Door 3.0
De nieuwe generatie van de Flex Door heeft eenaantal significante voordelen. Het grootste verschil met de vorige versie isdat de deur
grotere temperatuurverschillenaan kan. Door de nieuwe technologie kan detemperatuur in de rijpkamers hoger of lager zijn zonder dat er direct sprake is vancondensvorming. Technisch directeur Leon Hooghart: "In vergelijking metbananen hebben tropische fruitsoorten zowel hogere als lage temperaturen nodig om goed te worden opgeslagenen optimaal gerijpt. Daarom was er bijdeze deuren behoefte aan een hogere mate van warmte-isolatie. In plaats van hettoepassen van één zeildoek maakt de nieuwe Flex Door gebruik van twee zeildoeken, waartussen de stilstaandelucht voor isolatie zorgt."

Details van de Flex Door 3.0:
• Optimale gasdichtheid door middelvan
een speciaal railsysteem
• Luchtruimte-isolatie
• Geschikt voor gangpaden metbeperkte ruimte
• In veel standaardkleurenbeschikbaar


Gastight Flex Door for single tier ripening room

Innovaties voor optimale resultaten
De nieuwe generatie van de Flex Door komt nietals een verrassing. Dankzij de nieuwe versie heeft BG Door International zijnaanbod aan gasdichte deuren uit kunnen breiden en heeft het bedrijf zijnleiderschapspositie in de markt voor gasdichte deuren weten teversterken. 

"Of het nu gaat om technische verbeteringen of het aanborenvan nieuwe markten, we zijn altijd op zoek naar manieren om te innoveren en omde veranderingen in de markt bij te houden. Flexibiliteit en innovatie zijntwee belangrijke onderdelen voor succes," zegt Van Kessel. Vorig jaarintroduceerde zijn bedrijf de Mobile Precool Unit. Dit is een oplossing waarmeeop een snelle en efficiënte manier zachtfruit en groente snel kan worden gekoeld. De Mobile Precool Unit wordt ookveel gebruikt door bedrijven die gember drogen.

De innovatieve geest van BG Door International zorgt ervoor dathet bedrijf zijn motto nastreeft: zorg er voor dat je altijd je rijpingsprocesonder controle houdt. 


FRUIT LOGISTICA Berlijn 2018

BG Door International zal zijn nieuwe Flex Door demonstreren
in de eigen stand op Fruit Logistica in Berlijn, dat van 7 tot9 februari wordt gehouden. Een demo-versie van de deur is te vinden in hal 3.2bij standB03. Er zal een team van BG Door International aanwezig zijn om meerinformatie te geven over de verschillende oplossingen die het bedrijf kan bieden.

Voor meer informatie:
BG Door International bv
Zuideinde 52
2991 LK Barendrecht
The Netherlands
Tel: +31 880 285 300
Mob: +31 653 806 060
kessel@bgdoor.com
www.bgdoor.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven