Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten Hogeschool Gent winnen trofee Idee van ’t jaar van vakblad Fruit

Studenten van Hogeschool Gent (HoGent) winnen met hun project ViaViande de trofee Idee van 't jaar 2017 van het vakblad Fruit. Met mini snackburgers willen ze de consumptie van fruit en groenten laten toenemen.


Van links naar rechts: Ruben Polfliet, Inn De Reu en Bart Billens.

"Met ons product willen wij in de eerste plaats mensen de smaak van fruit en groenten leren kennen door een deel van het vlees door fruit te vervangen. Wij produceren onder de bedrijfsnaam ViaViande. Dit verwijst naar het leren kennen van smaken via vlees, maar ook de consumptie van fruit en groenten laten toenemen."
 
De studenten Inn De Reu, Ruben Polfliet en Bart Billens werden tot winnaar bekroond tijdens de jaarvergadering van het vakblad Fruit, een feestelijk netwerkmoment voor de fruitsector, op 8 december in Beveren-Waas. De 150 aanwezigen gaven er elk hun top 3 uit 7 genomineerde ideeën. Ze ontvingen een prijs ter waarde van 1.000 euro: een cheque van KBC van 500 euro en een waardebon van alk reizen van 500 euro.
 
Innovatie en creativiteit
Met deze prijs stellen we innovatie, creativiteit en ondernemingszin binnen de fruitsector in het daglicht. 'Idee van 't jaar' wil alle goede ideeën verzamelen die de fruitsector rijk is. Eerdere edities van deze prijs werden georganiseerd in 2013 en 2014. In 2013 ging de prijs naar een innovatieve perstechniek met zuurstofvrije spiraalfilterpers. In 2014 ging de titel naar vloeibare perenstroop.

Vakblad Fruit
Fruit is het vakblad over en voor fruitteelt. Het geeft een mooi aanbod van wat er leeft in de Belgische fruitteeltwereld. Onder meer hardfruit, steenfruit, druiven, houtig kleinfruit en aardbeien komen er uitgebreid in aan bod. Ook internationale ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Fruit resulteert uit een samenwerking tussen 4 partners: pcfruit, Vakgroep Fruit van Boerenbond, Pomologische Vereniging en Studiekring Guvelingen. Dit vakblad heeft een oplage van 2.100 exemplaren. 

Voor meer informatie:
Proefcentrum Fruitteelt
Fruittuinweg 1
3800 Sint-Truiden (België)
T: 0032 11 69 70 80
F: 0032 11 69 71 10
Publicatiedatum: