Peru: export blauwe bessen groeit tot 2021 jaarlijks met 12%

De prognose is dat de export van Peruaanse blauwe bessen de komende vier jaar met meer dan 12% zal groeien. Dit zal het gevolg zijn van een grotere vraag op de belangrijkste markten en vanwege een toename van zowel de opbrengsten als het aantal beplante hectares, aldus de Kamer van Koophandel van Lima (CCL). "Onze belangrijkste markten, zoals de Verenigde Staten, Hongkong, de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA) en de Europese Unie zullen de komende jaren beslist meer van dit fruit willen hebben," verklaarde Carlos Posada, uitvoerend directeur van Idexcam-CCL. "De internationale markten weten dat de Peruaanse blauwe bessen erg gezond zijn. En onze telers, die al voldoende productie hebben om aan een grotere vraag te voldoen, zullen hiervan profiteren," voegde hij eraan toe.

Ondanks het feit dat het een van de meest complexe bestemmingen is vanwege de strenge fytosanitaire eisen, is de belangrijkste bestemming voor dit product de VS. Daar ging in 2016 54% van de Peruaanse blauwe bessenexport heen.

"Peru exporteert de meeste blauwe bessen in september, oktober, november en december. Bovendien is de gemiddelde prijs per kilo in deze maanden hoger."
In de afgelopen twee jaar was er grote groei in de export van dit fruit. "In 2014 bedroeg de export van blauwe bessen slechts 30 miljoen dollar (25 mln euro), maar in 2016 bedroeg de geƫxporteerde waarde 242 miljoen dollar (203 mln euro), wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse groei van 186%," aldus Posada.

Bron: andina.com.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven