90% lokaal product

Hongarije: dit jaar bijna 8.500 ton appelen door Tesco verkocht

Tesco verwacht dit jaar -van 14 verschillende variëteiten- circa 8.500 ton appelen te zullen verkopen. Bijna 90 procent van de appelen die in de winkels verkrijgbaar zijn, worden gekocht van Hongaarse telers in de provincies Szabolcs-Szatmár-Bereg en Zala.

De klanten van Tesco kunnen kiezen uit tien soorten rode en vier soorten groene appelen, waaronder de zoete, sappige Evelina en de frisse, enigszins zure Gloster. Onder de variëteiten die bij Tesco te koop zijn, zijn de populairste appelen de Idared (2.000 ton verkocht), de Jonagold (1.200 ton) en de Golden (1.100 ton). Appelen zijn goed voor 12 procent van de fruitverkoop gedurende het hele jaar. De drukste maanden zijn februari en maart, wanneer Tesco ongeveer 2.500 ton verkoopt.

De leveranciers van Tesco moeten voldoen aan de voedselproductiestandaard (TPPS) en het fruit in de schappen worden meerdere keren per dag onderworpen aan sensorische kwaliteitstests om ervoor te zorgen dat kopers alleen de beste kwaliteit appelen krijgen. Het fruit wordt opgeslagen in een zuurstofarme omgeving bij een temperatuur van rond de 0 ° Celsius, totdat ze in de schappen worden gelegd. Vervolgens worden ze gedurende maximaal vijf dagen -voortdurend onder de controle- in het winkelschap gehouden.

Bron: vg.hu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven