Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druiven- en appelrage in Vietnam

In landen buiten de tropische klimaatzone zijn appelen van oudsher een alledaagse fruitsoort. Druiven hebben een exotische aantrekkingskracht op mensen uit de tropen. Desondanks zijn beide fruitsoorten in alle landen ter wereld populair en Vietnam vormt hierop geen uitzondering. 

Vietnam importeert zijn druiven uit drie landen: Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Tran Vac Chuc, vicedirecteur van het Vietnamese bedrijf Fruits and Greens Company, laat weten dat zijn bedrijf de afzet van druiven met 20% heeft zien stijgen. "Wij hebben ook gemerkt dat het aantal retailers groeit. Mensen in Vietnam houden over het algemeen van producten die uit de Verenigde Staten afkomstig zijn. We importeren pitloze blauwe druiven en het ras Autumn Royal. We hebben tot op heden nog geen ervaring met druiven uit andere Aziatische landen zoals Japan en Zuid-Korea. De handel met Zuid-Afrika verloopt prima. De kwaliteit en variëteit aan rassen in dit land groeien met het jaar en het komt goed uit dat het druivenseizoen vlak voor het Chinese Nieuwjaar een piek bereikt."



Vietnam importeert zijn appelen meestal uit Nieuw-Zeeland, Frankrijk of de Verenigde Staten. "We importeren verschillende appelrassen. Uit de Verenigde Staten importeren we rode appelen zoals Ambrosia en Royal Gala. Uit Frankrijk importeren we eveneens rode en Gala appelen en we zijn de exclusieve leverancier van het ras Juliet. We importeren grotere volumes uit Frankrijk omdat hun appelen zo'n 10% tot 15% voordeliger zijn dan Amerikaanse."

"Op dit moment zijn zowel de prijzen als de afzet van appelen en druiven stabiel. We bekijken de mogelijkheden om appelen en aardbeien uit Zuid-Korea te gaan importeren en appelen uit Japan. We hebben onlangs pas groen licht gekregen voor de import van kersen uit Australië en Franse kiwi's," antwoordt Chuc op de vraag hoe hij de toekomst van de fruitimport in Vietnam ziet.


Voor meer informatie:
Tran Van Chuc 
Fruits & Greens Co.
Mobile : +84 (0) 903 840 393

Publicatiedatum: