Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere prijzen Spaanse kaki's houden langer aan dit seizoen

De prijs bij aanvang van het seizoen was vergelijkbaar met die van vorig jaar op de Europese markt en bedroeg €1,60. "Dit jaar is het ons gelukt om het hogere prijspeil langer vast te houden," legt José Marco Iborra uit, oprichter van Marco Iborra. Hij voegt er aan toe dat ondanks dat de prijzen beneden verwachting zijn (tussen de €0,50 en €1,00, afhankelijk van de klasse) het seizoen dankzij de goede kwaliteit van het fruit vlot verloopt. "Het is niet nodig om fruit op te slaan dit jaar."



"Hoewel de kakicategorie veel potentie heeft en in opkomst is, behoort het fruit in de meeste huishoudens nog niet tot de dagelijkse boodschappen. Toch zien Spaanse bedrijven de vraag de laatste jaren groeien en om deze reden is het kaki-areaal uitgebreid waardoor de seizoensproductie rond de 407.000 ton bedraagt. Spanje is één van de grootste kakiproducenten en veel telers zijn op deze trend ingehaakt omdat zij overtuigd zijn van het grote potentieel van deze fruitsoort op de internationale markt. 



In steeds meer landen worden vaker kaki's gegeten, en dan vooral van het ras Rojo Brillante. Voorbeelden hiervan zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland maar ook markten in Azië, zoals Hong Kong, Singapore en Maleisië, groeien in snel tempo en zullen binnen een paar jaar een toppositie bereiken. "We exporteren ook naar de Verenigde Arabische Emiraten en we willen graag contacten leggen in India of Canada," legt Marco tot slot uit. 

Voor meer informatie:
José Marco Iborra
Frutas Marco Iborra
Tel.: +34 961 440 589 
Publicatiedatum: