Chinese herfstperziken al uitverkocht

"Baitao One en Baitao Two zijn twee verbeterde rassen van perziken, die rijpen in de herfst. Het zijn grote, zoete perziken, die goed kunnen worden vervoerd en opgeslagen. Ze wegen tussen de 200 en 350 gram. Dit jaar zijn de Baitao-perziken na de nationale feestdag op de markt gekomen. Ze zijn tot het midden van november houdbaar. Ze verkochten erg goed. De 800 ton van dit jaar is nu al uitverkocht," aldus Mou Guifu van Taizhou Jiasheng Ecological Agriculture.


Verpakte Baitao-perziken


Baitao-perziken


Een plantage Baitao-perziken in het berggebied van Yi Meng

"De perziken zijn afkomstig van de coöperatie Yishui Jin Longshan Agricultural Collaborative in Shandong. Deze coöperatie beheert ongeveer 180 hectare en teelt voornamelijk Baitao One- en Baitao Two-perziken. De coöperatie heeft al een certificaat voor biologische teelt in handen, dat in de VS, de EU en in China geldig is. Alle perziken worden onder het Baitao-merk via traditionele leveringsketens verkocht aan grootschalige supermarktketens in steden in heel China."


Stafleden plukken perziken


De eerste sorteerlijn voor perziken van de coöperatie


Zoete Baitao-perziken

"In vergelijking met andere perziken ontleent de Baitao-perzik zijn hoge kwaliteit aan zijn teeltomgeving. De Jin Longshan Cooperative bevindt zich in het berggebied van Yi Meng, waar sprake is van 2.200 tot 3.000 uren aan zonlicht per jaar. Ook zijn daar grote temperatuurverschillen. De combinatie van het unieke klimaat en mineraalwater zorgt voor de unieke smaak van de Baitao-perziken. Bovendien heeft de voorzitter van de coöperatie, Zhao Chuanbo, uitvoerige kennis van plattelandsontwikkeling. Hij streeft ernaar om de bedrijfsvoering te standaardiseren en te verbeteren. Hij richt zich daarmee op alle segmenten, van teelt tot marketing. Daarom heeft hij niet alleen geïnvesteerd in de eerste Chinese sorteerlijn voor perziken, maar heeft hij ook andere faciliteiten opgezet, zoals een onderzoekscentrum voor biologische meststoffen."

Mou Guifu
Company: Taizhou Jiasheng Ecological Agriculture Co., Ltd.
Phone: +86 137 7761 0290

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven