Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Late nectarines verlengen productiekalender

In ItaliĆ« is een laat nectarineras ontwikkeld dat na 20 september rijpt en dat tot begin oktober aan de bomen kan blijven hangen. Het ras verkeert nog in de experimentele fase en de productiviteit en houdbaarheid worden momenteel beoordeeld. 


De foto's voor dit artikel werden op 6 oktober in Faenza (Ravenna) gemaakt in een proefboomgaard van Vivai Danile Neri. "Het is een interessant zeer laat ras. Het in september/oktober aan kunnen bieden van smakelijke nectarines in goede maten biedt goede economische mogelijkheden," legt de kweker uit. 



De smaak is traditioneel, iets zuur maar met een hoge Brix. De gemiddelde maten liggen tussen de AAA en AAAA hetgeen te danken is aan de speciale teeltmethoden die Neri toepast. 



"We zijn tevreden over dit ras omdat de pit makkelijk van het vruchtvlees loskomt zodat de vrucht gemakkelijk te eten is. Het vruchtvlees is stevig en de nectarines die op 6 oktober aan de bomen hingen, werden begin september voor het laatst behandeld."

Volgens de onderzoeker moeten telers goed nadenken over hun verhandelbare brutoproductie van zomernectarines en -perziken door zich af te vragen of latere rassen winstgevender zouden zijn. Neri denkt van wel. "We hebben interessante rassen die goede maten opleveren als zij geteeld worden volgens de nieuwe consumentgerichte benadering. De bomen produceren dan weliswaar minder fruit maar doordat ze minder stress ervaren wordt de smaak van het fruit beter en dat zorgt weer voor hogere winstmarges. Dit is de tegenovergestelde benadering van de manier waarop er momenteel geproduceerd wordt," aldus Neri.



Contact:
Daniele Neri Vivai Piante
Via Sacramora 15
48018 Faenza (Ravenna) - Italy
Tel./Fax: (+39) 0546 639169
Email: info@danielenerivivai.com
Web: www.danielenerivivai.com
Publicatiedatum: