Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelen uit Chinese Huania veroveren markt

"Het klimaat ie een bepalende factor in de tuinbouwsector. Twee maanden geleden werd de Chinese regio Gansu getroffen door hevige regenval en hagel. In Li liep een derde van de appeloogst schade op. Onze boomgaarden ondervonden gelukkig geen hinder van het weer. De neerslagperiode werd gevolgd door een temperatuurdaling. Zodra het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur oploopt, stijgt het suikergehalte van de appelen," legt Du Zewen uit, directeur van Li County Xi Han Fruit Industry Agricultural Alliance. 


Het zoontje van Du Zewen laat zich de appelen uit de boomgaard goed smaken


De appelboomgaard van Li County Xi Han Fruit Industry Agricultural Alliance

"Momenteel wordt 80% van de Huania appelen via traditionele verkoopkanalen verkocht aan retailers en handelaren in de middelgrote en grote Chinese steden. De overige 20% wordt naar Zuidoost-Azië geëxporteerd. Anders dan voorgaande jaren, proberen we de risico's van de export naar India te beperken door de markt in Zuidoost-Azië verder te ontwikkelen en onze aanwezigheid op high-end markten, zoals Europa, te vergroten."


Dochter van Du Zewen geniet van een smakelijke appel


Medewerkers plukken de appelen

"Over het algemeen verloopt de afzet niet zo goed. De prijzen van onze gecertificeerde duurzame en bio-appelen zijn echter wel beter dan vorig jaar. Dit komt omdat we afval sterk beperken en de kwaliteit van ons fruit tijdens de teelt efficiënt monitoren. Vorig jaar hebben wij slechts driemaal gewasbeschermingsmiddelen toegepast. Al het fruit is natuurlijk gerijpt. We zijn wel een deel van onze productie verloren omdat vogels er niet vanaf konden blijven maar desondanks is de kwaliteit van onze producten hoog."


Medewerkers plukken de appelen


De appelen worden op natuurlijke wijze geteeld

"Dit jaar hebben we te weinig appelen om aan de vraag tegemoet te kunnen komen. Om nieuwe verkoopkanalen te openen, willen we volgend jaar naast het openen van verkooppunten in Guangzhou, Shanghai en Xiamen, ook onze aanwezigheid op de Europese markt versterken, zodat we waarde aan onze appelen toe kunnen voegen. Du Zewen (CEO)
Li County Xi Han Fruit Industry Agricultural Alliance
Phone: +86 152 9399 1321
Publicatiedatum: