Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smitten appelenproductie hoogste ooit

Het appelenseizoen van CMI Orchards is met een knal van start gegaan: er was een verbazingwekkende stijging van 400 procent ten opzichte van vorig seizoen voor wat betreft de productie van de Smitten-appel.


Dit ras werd oorspronkelijk in Nieuw Zeeland gekweekt en is een combinatie van twee Engelse rassen -de Fiesta en de Falstaff- met de meest bekende rassen -de Royal Gala en de Braeburn. Het eindresultaat is een opmerkelijk knapperige appel met een zoete bite en een friszure geur.
 
"De vraag naar de Smitten heeft onze grootste verwachtingen verreweg overtroffen," aldus George Harter, vicedirecteur Marketing bij CMI Orchards. "De grote interesse vanuit de VS en Canada bewijst dat de consument open staat voor nieuwe rassen en nieuwe smaken."De timing en de vroege oogstperiode van de Smitten biedt mooie kansen voor de retailers. Door de vroegere oogst kunnen retailers de klant al aan het begin van het seizoen appelen aanbieden," aldus Harter.
 
"We zien enorme mogelijkheden voor deze appel en we zijn blij deel uit te mogen maken van het team in Washington dat de Smitten teelt en verkoopt, samen met de Honey Bear Tree Fruit Company."


"Telers van de Smitten gaan voor een maximale productie om aan de behoeften van consumenten en retailers te kunnen voldoen. We schatten nu al in dat er volgend seizoen een toename zal zijn van 75%," aldus Don Zornes, directeur Marketing van Smitten bij de Honey Bear Tree Fruit Company.

Het appelras zal worden gepresenteerd op de PMA Fresh Summit, in kraam 4645, samen met de andere appelen die door CMI Orchards worden geteeld en verkocht.
 
Voor meer informatie:
Linda McFarland 
CMI Orchards
Tel: +1 509 888 3418
Publicatiedatum: