Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder appelen aan de bomen in Sachsen

"De appeloogst blijft dit jaar beperkt", zegt Udo Jentzsch van het 'Landesverbands Sächsisches Obst'. Dit jaar zullen de telers in Sachsen vermoedelijk slechts ongeveer twee derde van de normale appelhoeveelheid kunnen oogsten. Schuld hieraan is het koude voorjaar met vorst tijdens de bloesemperiode. Tegen eind oktober zal de oogst vermoedelijk afgesloten zijn, meldt Proplanta.de.

"Wat ons echter hoop geeft, zijn de prijzen", aldus Udo. De telersprijzen liggen dit jaar zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal - omdat in heel Duitsland slechts ongeveer de helft van de gebruikelijke oogst bijeengebracht wordt. Telers zouden een prijs van 1,30 tot 1,40 euro per kilo kunnen behalen.

"De kwaliteit van de appelen is bovendien zeer goed. In de zomer was het soms koel, soms zonnig. Dat heeft gezorgd voor een goede smaakverhouding tussen zoet en zuur en voor een mooie rode kleur", legt Udo uit. En omdat het zelden echt heet was, kregen de appelen ook niet te maken met 'zonnebrand'. Dit dreigt pas bij temperaturen vanaf circa 32 graden Celsius.
Publicatiedatum: