Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland: steeds grotere verscheidenheid aan appelrassen

De appeltelers uit het Duitse Rheinland bieden een steeds grotere verscheidenheid aan appelrassen aan in hun boerderijwinkels. Daarop wijst het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer' in Bonn.
 
Reeds begin september waren de rassen Elstar en Gala op de markt. Maar ook voordat de laatrijpe rassen Fuji en Braeburn geoogst worden, is er een groot aanbod aan rassen. Voor iedere smaak is er wel iets te krijgen: de zoetzure Wellant, de knapperige Topaz of de zoetzure Rubinette zijn al net zo goed verkrijgbaar als de traditionele rassen Cox Orange en Berlepsch. Ook al is het aanbod van sommige soorten dit jaar beperkt, in de komende weken is alles nog volop verkrijgbaar.

Thuis kan men de appelen het beste zo koel mogelijk opslaan. In de boerderijwinkels worden de appelen verpakt in plastic zakken aangeboden. Deze zakken zijn zeer goed geschikt voor de opslag thuis. Wanneer de temperatuur laag is, blijven de appelen wekenlang goed. Bij kamertemperatuur verliest de appel vaak al snel haar stevigheid. Bovendien gaat de appel rimpelen vanwege vochtverlies.

Sommige appelrassen vormen een natuurlijke vetlaag op de schil ter bescherming tegen uitdrogen. De appelen zien er dan uit alsof ze een waslaag bevatten. Dit is echter een natuurlijk proces, dat bijvoorbeeld bij de rassen Jonagold en Topaz optreedt.
Publicatiedatum: