Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse Piura verwacht 50% minder druiven

Eerder dit jaar werd noord-Peru geteisterd door zware regenval ten gevolge van El Niño. In de regio Piura begon het seizoen voor consumptiedruiven, en de schade was aanzienlijk.

"We startten eind augustus met ons druivenseizoen. De gevolgen van de regenval zullen nog duidelijker worden in de tweede helft van de campagne," aldus Gerd Burmester van Ecosac Peru.


 
Ecosac is gevestigd in Piura en teelt op 1.000 hectare druiven, waarbij 240 hectare wordt gebruikt voor de Red Globe en de rest voor pitloze druiven. "We startten het seizoen eind augustus met de Red Globe en begonnen daarna met de pitloze druiven, waarvan de oogst eind september begint. Het seizoen loopt door tot eind december. Europa en de Verenigde Staten zijn onze belangrijkste afzetmarkten, gevolgd door de Aziatische markten."

Hij legt uit dat de regenval zorgt voor een lagere opbrengst. "In ons geval verwachten we een daling van 30 procent voor de Red Globe en 40 procent voor pitloze druiven. We proberen onze voornaamste klanten niet de dupe te laten worden, maar we verwachten echt minder volume. Vooral in de tweede oogstperiode, die van oktober tot december loopt."


 
Als het aanbod daalt stijgen gewoonlijk de marktprijzen, maar we weten dat "prijzen afhankelijk zijn van nog veel meer factoren, zoals het aanbod op lokaal niveau. We verwachten dat de regio Piura circa 50 procent minder zal produceren. Hierdoor zullen de prijzen waarschijnlijk stijgen, en we hopen dat het niet zover zal komen dat de consumptie gaat dalen omdat de klant dan kiest voor andere soorten fruit.

"We moeten heel goed letten op de kwaliteit, omdat deze tijdens het hele proces varieert. Zelfs al wordt er minder geoogst, dan nog kunnen we niet alles exporteren wat er beschikbaar is. Het is belangrijk om alleen dat product te exporteren waarvan de kwaliteit gegarandeerd is. Het is belangrijk dat we zorgen dat we onze goede naam behouden, en die van Peru. En het is belangrijk dat we de situatie duidelijk uitleggen, zodat onze klanten maatregelen kunnen nemen," besluit Gerd.

Voor meer informatie:
Gerd Burmester 
Ecosac 
Perú 
T: +5173 628605 
E: gerd@ecosac.com.pe
www.ecosac.com.pe
Publicatiedatum: