Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appel en peer jaarrond als A-keuze op de groenten- en fruitkalender

Milieu Centraal geeft Nederlandse appels en peren in haar groenten- en fruitkalender voortaan het gehele jaar het label A (= meest milieubewuste keuze), meldt het NFO. Eerst gold dit alleen tijdens de maanden september tot en met maart. 

In de maanden april tot en met augustus kwamen Nederlandse appels en peren eerst helemaal niet voor in de lijst van beschikbaarheid. Navraag bij Milieu Centraal leert dat zij door Proeftuin Randwijk geattendeerd waren op deze afwezigheid. In het algemeen geldt dat de organisatie contact onderhoudt met groenten- en fruittelers en supermarkten om zo de Nederlandse beschikbaarheid te checken. De Nederlandse Peer heeft dus ook jaarrond het label A.

Milieu Centraal heeft een breed publiek en bijvoorbeeld restaurants, bloggers en andere media kunnen zich laten leiden door de groenten- en fruitkalender. Zie ook de video over blauwe bessen in deze nieuwsbrief waar wordt gesproken over beschikbaarheid door het jaar heen.

Bron: NFO
Publicatiedatum: