Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Frank Levarht: "Voor het eerst kleine volumes bio-meloenen"

Braziliaans meloenenseizoen met lagere volumes van start



Tholen - Het Braziliaanse meloenenseizoen is dit jaar goed gestart. "De volumes liggen op een aanzienlijk lager niveau. In de weken 35 en 36 zijn er maar liefst 140 containers minder naar Europa verstuurd, wat er op duidt dat de producties in Brazilië toch wat tegenvallen. Dit wordt niet zozeer veroorzaakt door de droogte, maar door de hoge saliniteit van het water", vertelt Frank Levarht. De importeur uit Aalsmeer ontvangt momenteel het hele meloenenpakket, bestaande uit Galia, Cantaloupe, Charantais, Piel de Sapo, gele- en watermeloenen.



"De Braziliaanse meloenen zijn gearriveerd op een lege markt, omdat Spanje op tijd is gestopt en dat resulteert in een goede vraag naar meloenen. Nu is de meloenenverkoop sterk afhankelijk van het weer, maar dat ziet er voor de komende week vooralsnog goed uit. De verkoop zit er gewoon goed in en ik verwacht dat dit wel lekker zal doorlopen. De prijzen liggen in elk geval op een niveau waar iedereen wat aan kan verdienen", vervolgt Frank.



"Oktober en november zijn cruciale maanden in meloenenland. Als de prijzen op dit niveau stabiliseren, kunnen we een mooie decembermaand krijgen", verwacht Frank. "Alle ogen zijn op dit moment gericht op Brazilië, alleen Israël zal de komende maanden wat Galia-meloenen versturen, maar dat is geen grote speler. In Brazilië zie je wel de tendens dat er wat kleinere producenten zijn gestopt met exporteren en ik denk dat dit voor de marktontwikkeling een goede zaak is."



"Een andere trend is de opkomst van de mini seedless watermeloenen. Daar spelen de zaadveredelingsbedrijven, maar ook wij steeds meer op in. Nieuw dit jaar is dat we ook biologische meloenen uit Brazilië binnenkrijgen. De aanvoer van overzeese bio-meloenen is nog zeer kleinschalig, want de transittijd is een uitdaging, maar de vraag van onze klanten is zeker aanwezig", besluit Frank.



Voor meer informatie:
Levarht
Postbus 67
1430 AB Aalsmeer
Tel: +31 (0) 297 386611
Fax: +31 (0) 297 386666
fblevarht@levarht.nl
www.levarht.nl