Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaans kweeperenseizoen begonnen

De aanvoer van kweeperen, die meestal aan het begin van de herfst op de markt verschijnen, komt op gang. Vanwege zijn textuur en smaak wordt deze fruitsoort doorgaans in bewerkte vorm geconsumeerd. 

"Dit is een voordeel voor telers omdat zij hierdoor niet genoodzaakt zijn om het product snel te verkopen uit vrees voor bederf," legt Manuel Jésus Abril uit, manager van Mediterranean Fruits & Vegetables



Evenals voor andere producten zijn de prijzen bij aanvang van het seizoen hoog. Momenteel lopen zij op tot €1,15 per kilo voor maat 85. Naarmate het seizoen vordert, dalen de prijzen. 

De productie van kweeperen is stabiel en de grootste hoeveelheden worden in Andalusië geproduceerd. "Ik hoop dit jaar ongeveer 50 ton te kunnen vermarkten," vervolgt Abril, die zijn kweeperen aan Spaanse klanten levert. Hij weet dat deze het fruit vervolgens exporteren. "Zuid-Afrika is een goede markt voor dit product, evenals China en Japan," aldus Abril.

Voor meer informatie:
Manuel Jesús Abril López 
Mediterranean Fruits & Vegetables 
Tel. +34 636310862 
Publicatiedatum: