Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slechte appel- en kersenoogst in Thüringen

Volgens informatie van het Bureau voor de statistiek van Thüringen verwachten de fruitteeltbedrijven in de deelstaat dit jaar een appelopbrengst van 22,1 ton per hectare.

Met een totaal oogstbaar areaal van 966 hectare ligt de opbrengst daarmee bijna 15 ton per hectare lager dan vorig jaar (-40 procent) en 10 ton (-31 procent) onder het langjarig gemiddeld over de jaren 2011/2016. Late vorst tijdens de bloesemperiode zorgde voor de deels grote verliezen. In totaal rekent men op een appeloogst van 21.300 ton appelen. Deze hoeveelheid is slechts ongeveer half zo groot (-47 procent) als afgelopen jaar (40.000 ton).

Bij de peren verwacht men een opbrengst van 9,0 ton per hectare. Vergeleken bij de goede opbrengst van vorig jaar betekent dit bijna 3 ton per hectare minder (-22 procent). De verwachte oogst ligt hiermee wel op het niveau van het langjarig gemiddelde over de jaren 2011/2016 (9,3 ton per hectare). De oogst zal bijna 160 ton bedragen.

De oogst van zoete kersen in 2017 werd vanwege het weer (vorst tijdens de bloesemperiode) met een teleurstellend resultaat afgesloten. Er werd een opbrengst van 3,9 ton per hectare bereikt. Daarmee was de opbrengst per hectare meer dan de helft kleiner dan vorig jaar (9,1 ton per hectare) en ongeveer half zo groot als het langjarig gemiddelde over de jaren 2011/2016 (7,2 ton per hectare). In totaal plukte men dit jaar 900 ton kersen (2016: 2.300 ton).
Publicatiedatum: