Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse appelmarkt blijft nog twee maanden rustig

In Girona (CataloniĆ«) verloopt de productie over het algemeen naar tevredenheid. De regio verwacht 79 miljoen kilo appelen te oogsten, een hoeveelheid die, op een lichte daling van 2% na, vrijwel vergelijkbaar is met dat van vorig seizoen. 

"Het is momenteel zeer rustig op de markt en er zijn ook nog voorraden van vorig seizoen. We denken dat deze over ongeveer twee maanden uitverkocht zullen zijn. De prijzen van appelen die we aan grote retailers verkopen, zijn hetzelfde als vorig seizoen deze tijd," laten bronnen van PGI Poma de Girona weten. 

Voor Golden appelen worden de laagste prijzen betaald en gezien het feit dat de opbrengst dit seizoen lager was, zullen de inkomsten voor telers van deze rassen naar verwachting tegenvallen. 

Het is nog te vroeg om exact te bepalen hoe de markt zal reageren omdat in Frankrijk en ItaliĆ« de appelen nog geoogst moeten worden. "We moeten ook nog afwachten wat de gevolgen van de vorst op de kwaliteit zullen zijn," aldus Poma de Girona. 

"De productie van Gala appelen zal hoger zijn dan verwacht omdat de weersomstandigheden op wat vorst na gunstig waren. De productie van Golden rassen zal echter kleiner zijn met meer middelgrote en kleine maten. De oogst Amerikaanse rode appelen zal normaal uitvallen, evenals die van Granny Smith en Fuji met appelen van hoge kwaliteit en veel goede maten. Qua kwaliteit springen Pink Lady appelen er dit jaar echt bovenuit met nagenoeg geen verliezen."

"We hebben dit seizoen eigenlijk geen problemen gehad en de hagel heeft geen schade aan kunnen richten omdat 70% van de productie beschermd wordt door middel van anti-hagelnetten."

Publicatiedatum: