Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Miniwatermeloenen arriveren op Chinese markt

Op 24 augustus zijn in Hainan geteelde Meiyue-miniwatermeloenen op de markt verschenen. De mini-watermeloenen zijn relatief duur. De prijs voor grote zoete watermeloenen uit het noorden van China zit tussen de 0,32 en 1,9 yuan (€0,04 en €0,24) per 500 gram, terwijl de miniwatermeloenen prijzen vangen van rond de 7 tot 8 yuan (€0,88 tot €1,01) per 500 gram. De netto winst per mu (0,06 hectare) is meer dan 30.000 yuan (€3.774), wat 4 tot 25 keer zoveel als de reguliere winst op lokaal niveau.

De miniwatermeloenen worden verkocht in supermarkten voor 8,98 yuan (€1,13) per 500 gram. Het gewicht van een meloen zit tussen de 1 en 1,5 kilo. De voornaamste kenmerken van dit meloenenras is dat de schil slechts 0,3 cm dik is. Verder hebben de miniwatermeloenen een geweldige smaak met een brixwaarde van 12 tot 14, terwijl conventionele watermeloenen rond de 10 of 11 zitten. het ). Ook is het vruchtvlees vers en smakelijk.

Het watermeloenenras dat nu in Hainan wordt geteeld kwam oorspronkelijk 20 jaar geleden uit Taiwan. De kwaliteit van de miniwatermeloen maakt deze bij uitstek geschikt voor het hogere marktsegment. De schil vormt echter een nadeel, omdat deze tijdens het transport makkelijk kan worden beschadigd. 
Publicatiedatum: