Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS en Hong Kong grootste afnemers Peruaanse druiven

Uit cijfers van Agrodata Peru over de eerste helft van het jaar blijkt dat Peru in totaal 114,1 miljoen kilo druiven exporteerde. De Verenigde Staten en Hong Kong waren de belangrijkste afzetmarkten. Volgens het rapport zette Peru in deze periode 29,1 miljoen kilo druiven met een waarde van €71,6 miljoen af in de Verenigde Staten en 22,5 miljoen kilo in Hong Kong met een waarde van €33,8 miljoen. 

Hierna volgde de export naar Nederland die 16,9 miljoen kilo bedroeg en een waarde van €22,9 miljoen vertegenwoordigde, gevolgd door de export naar China met een volume van 11 miljoen kilo en waarde van €17,9 miljoen.

Andere markten van betekenis waren Thailand met 6,2 miljoen kilo (€9,5 miljoen), Indonesië 4,4 miljoen kilo (€6,4 miljoen), Rusland 3,7 miljoen kilo (€4,9 miljoen), Mexico 3 miljoen kilo (€4,5 miljoen), Zuid-Korea 2,4 miljoen kilo (€4,7 miljoen) en Colombia 1,9 miljoen kilo (€2,3 miljoen). 

Vorig jaar exporteerde Peru in totaal 282.116.525 kilo druiven ter waarde van €540 miljoen. 
Publicatiedatum: