Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mart Ouwehand, Waspeen Centrum Katwijk

"Markt snackwortelen op contract groeit hard"

Tholen Voor een opleving in de binnenlandse handel van grove peen is het misschien afwachten tot de wintertijd aanbreekt. De markt voor snackwortelen groeit echter hard. Mart Ouwehand van Waspeen Centrum Katwijk is tevreden over de groeicijfers die hij dankzij goede samenwerking met verwerker Koninklijke Vezet en Albert Heijn weet te realiseren. Afgelopen jaar is het Waspeen Centrum Katwijk 20 procent gegroeid.


De verschillende verpakkingen waarin de waspeen wordt verkocht

Klaarstaan
Waspeen Centrum Katwijk teelt en snijdt een speciaal zoet ras en levert de waspeen aan haar partner de Koninklijke Vezet. Dit bedrijf verwerkt en verpakt de waspeen en zorgt ervoor dat het in de schappen van Albert Heijn terecht komt. Mart Ouwehand hoeft zich dus niet bezig te houden met de vrije handel en concentreert zich volledig op de afnemer. "We doen dat al ruim 10 jaar met elkaar, Koninklijke Vezet is een betrouwbare partner en wij zorgen ervoor dat we altijd voor hen klaar staan", vertelt Mart. Dat betekent niet dat de ontwikkelingen stil staan. Zo heeft hij in goed overleg een deel van de werkzaamheden van Vezet overgenomen. "We hebben nu in samenwerking met Vezet ook een verpakkingslijn staan en schrappen, wassen en verpakken nu de hele A-peen."



Waspeen Centrum Katwijk teelt, verwerkt en verpakt deze waspeen helemaal zelf

Maten

Waspeen Centrum Katwijk biedt verschillende maten waspeen aan. De gesneden worteltjes worden verkocht in verpakkingen van 150 gr, 300 gr en 500 gr en sinds kort ook de zelf verpakte grovere geschrapte wortelen van 500 gr. Wekelijks levert Waspeen Centrum Katwijk in totaal ca. 150.000 kg wortelen aan Vezet.

Voor meer informatie:
Waspeen Centrum Katwijk
Mart Ouwehand
Doornweg 4
2231 LJ Rijnsburg
T: 0651-144548
waspeenwck@gmail.com