Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland levert Europa 45 miljoen kilo perziken

Perziken gelden als een van de meest geteelde fruitsoorten van Griekenland. Daarnaast is deze fruitsoort sterk aanwezig op de Europese markt. "We exporteren 45 miljoen kilo perziken naar de rest van Europa. Wij leveren aan verschillende markten met elk zo hun eigen kenmerken," zegt Dimitris Lagios van Q AgroCULTURE SA. 

Q AgroCULTURE levert perziken aan Polen, wat de voornaamste markt is. Daarnaast wordt via luchtvracht geëxporteerd naar India. Andere markten zijn de Balkanlanden, Litouwen, Moldavië en Italië.

"Tot het einde van het seizoen is er een stabiele stroom van drie tot vier trucks per week," zegt Lagios. Een deel van de productie blijft echter in Griekenland. Het fruit komt naast winkels ook terecht bij verschillende Griekse hotelketens.



Op internationaal niveau is Spanje de voornaamste concurrent voor Griekse telers en handelaren. Het Spaanse productievolume is aanzienlijk, waardoor het makkelijker voor de Spaanse sector is om meer markten te bereiken. "We weten dat Spanje aanwezig is en dat ze een sterke steenfruitsector hebben. Wij hebben er echter vertrouwen in dat wij veel kunnen bereiken met onze rassen."

 

Volgens Lagios zijn de prijzen voor een groot deel afhankelijk van de situatie tijdens het seizoen en de omstandigheden op de markten waar het fruit voor is bedoeld. Ook kunnen de prijzen fors schommelen door de manier van logistiek of de eisen die de klant stelt voor verpakking. "We kunnen in ieder geval zeggen dat op dit moment de prijzen bij telers neerkomen op tussen de €0,55 en €0,60 per kilo."

"Ons voornaamste doel is om afhankelijk van het product en de service die wordt geleverd de prijzen op redelijke niveaus te houden. We willen dat onze telers gemotiveerd blijven. De rest van de leveringsketen is volledig van hen afhankelijk," zegt Dimitris Lagios tot slot.

Voor meer informatie: 
Dimitris Lagios
Q AgroCULTURE SA
Tel.: +30 6974800961 
Publicatiedatum: