Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geefa reageert op bericht rechtzaak Corina:

"Corina-peren mogen uitsluitend via Bel’Export en LTV worden verhandeld"

In het bericht van 10 augustus 2017 - gepubliceerd op de website van AGF - stelt advocaat Jan Peeters dat sinds deze week de Corina peer aan alle handelaren mag worden verkocht nadat de telers die Corina teelden een rechtszaak hadden aangespannen. Florent Geerdens van Geefa geeft zijn mening hierover. "Hierbij schuwt advocaat Peeters daarbij geen harde woorden en overdrijvingen. Zo beticht hij Geefa er onder meer van zich in een 'feodaal systeem' te wanen, 'rechterlijke beslissingen naast zich neer te leggen' en de 'telers als lijfeigenen te behandelen'. Hoewel Geefa wilt vermijden deze discussie in de pers uit te vechten, ziet zij zich om deze reden wel genoodzaakt te reageren op de verschillende onjuiste beweringen."

De vruchten geplukt

Florent Geerdens benadrukt dat Geefa sinds jaar en dag een uitstekende samenwerking met haar telers en distributeurs van het Saels-ras onder het merk Corina heeft. "Deze samenwerking loopt ondertussen al meer dan tien jaar en daarvan hebben de telers letterlijk en figuurlijk de vruchten geplukt, met een uitstekende kwaliteit en prijs van de Corina-peren tot gevolg. De prijzen die Corina-telers realiseren liggen al jaren een stuk boven die van Conférence en ook de vroege oogst en bijbehorende vroege inkomsten worden sterk geapprecieerd. Tot op de dag van vandaag behoudt Geefa dan ook een uitstekende relatie met het overgrote deel van haar telers."

Recent ongenoegen bij beperkte groep telers

Hij geeft aan dat "een beperkte groep telers zich jammer genoeg op een bepaald ogenblik beginnen storen aan bepaalde aspecten van de samenwerking. Geefa is vervolgens de dialoog aangegaan en heeft getracht een oplossing te zoeken, maar dit is helaas niet gelukt. Daaropvolgend is door deze beperkte groep telers een rechtszaak aangespannen tegen Geefa, die voorlopig heeft geleid tot een vonnis in eerste aanleg."

Licentieovereenkomst met telers blijft van kracht
"In het vonnis werd de distributieovereenkomst tussen Geefa en de distributeurs van Corina peren in vraag gesteld, maar niet de licentieovereenkomst tussen Geefa en de telers. De telers hebben dus niet het recht om Saels-peren te telen en/of deze onder het merk Corina te verhandelen, en daarbij de voorwaarden van hun licenties te schenden. Bovendien is Geefa het niet eens met deze beslissing en heeft zij hoger beroep aangetekend, zodat ook de distributieovereenkomst voluit van kracht blijft", legt Florent uit.

"Hoe dan ook betreurt Geefa het huidige geschil en hoopt zij dat de gemoederen in de nabije toekomst zullen bedaren. Alleen op die manier kan een oplossing worden gevonden die opnieuw in het belang van alle partijen is en de kwaliteit en prijs van de Corina-peren de komende jaren kan verzekeren en zelfs versterken."

Voor meer informatie:
Florent Geerdens
Geefa
Publicatiedatum: