Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse appel- en perenoogst daalt met 6-9%

De aanhoudende droge weersomstandigheden in de grote appelteeltgebieden van Zuid-Afrika hebben een negatieve impact op de exportvolumes. Ondanks de moeilijke weersomstandigheden wordt er verwacht dat de exportvolumes van de eerste appeloogst met 5% zullen toenemen. Deze toename is voornamelijk het gevolg van de nieuwe boomgaarden die in productie zullen komen. Naarmate het seizoen vorderde, realiseerde de sector zich dat ze de hoeveelheid geraamde volumes niet gaan halen. De maat van het fruit en de hoeveelheid kwaliteit fruit zijn aangetast door een hittegolf en droogte. 

De huidige opslag en de export tot nu toe leidden tot een neerwaartse bijstelling van de export van appelen. Nieuwe ramingen duiden aan dat de volumes met 6 tot 9% zullen dalen in vergelijking met het vorige seizoen (zie onderstaande tabel).

Pome fruit export estimate (12.5 kg equivalent cartons) 


De afname van de exportvolumes van Golden Delicious (-11%), Granny Smith (-20%), Pink Lady (-29%) en Fuji (-16%) zijn direct te wijten aan de weersomstandigheden die invloed hebben op de kleurontwikkeling, maat en de hoeveelheid kwaliteitsfruit. 

De exportvolumes van peren zijn ook lager dan er verwacht werd. De afname van de export van Williams Bon Chretien (-5%) komt door de kleinere maat van het fruit, veel vraag naar de conservensector en weinig vraag naar peren vanaf het noordelijk halfrond. Packhams Triumph (-4%), Abate Fetel (-14%) en Vermont Beauty (-19%) zijn ook gedaald ten opzichte van vorig jaar. De exportvolumes van Forelle zijn echter toegenomen. 

Het seizoen was zwaar wat betreft winstgevendheid. Dit kwam door de sterkere Rand ten opzichte van de belangrijke valuta's (VS Dollar, VK Pound Sterling en de Euro) in combinatie met de afname van de exportvolumes.

Voor meer informatie:
Tel: +27 21 870 2900
info@hortgro.co.za
www.hortgro.co.za
Publicatiedatum: