Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: noodweer veroorzaakt miljoenenschade: 50.000 hectare getroffen

Stormdepressie 'Paul' heeft in de namiddag en avond van 22 juni ook in de land- en tuinbouw aanzienlijke schade veroorzaakt, meldt verzekeraar Vereinigte Hagel. Reeds in de eerste uren na het noodweer werd er bij de verzekeraar online meer dan 20.000 getroffen hectare gemeld. Tot aan het einde van de vierdaagse meldtermijn rekent de verzekeringsmaatschappij daarom op een getroffen oppervlakte van minstens 50.000 hectare. Naast hagel ter grootte van golfballen veroorzaakten hevige regenval evenals stormbuien van meer dan 100 km per uur schade. Volgens de 'Deutsche Wetterdienst' werd er onder andere in Hamburg ook een tornado waargenomen.


Hagelstenen eind juni 2017

Niedersachsen het zwaarst getroffen
Een bijzonder grote onweersband strekte zich uit van het Alte Land over de Lüneburger Heide, Altmark en Magdeburger Börde tot aan de Dahlener Heide tussen Leipzig en Dresden. Een andere, kleinere onweersband trok ten zuidwesten van Gießen over Marburg tot aan Göttingen. In andere delen van de deelstaat kan bovendien strooischade vastgesteld worden.

Vooral suikermaïs beschadigd evenals hardfruit in het Alte Land
In de hoofdschadegebieden werden vrijwel alle akkerbouwculturen zoals suikermaïs, erwten, raapzaad en aardappelen beschadigd. De bezichtiging van de akkers zal direct deze week al van start gaan. De verzekerde waarde van alle getroffen arealen bedraagt vermoedelijk een tweecijferig miljoenenbedrag dat richting het derde cijfer gaat. Naast de veldgewassen werden in het Alte Land ten zuidwesten van Hamburg net als enkele weken geleden opnieuw enkele honderden hectare hardfruit getroffen. De exacte hoogte van de schade zal waarschijnlijk eind juni becijferd kunnen worden.
Publicatiedatum: