Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelen gewaardeerd in Belarus

De Poolse appelen hebben hun plek op de internationale markt gevonden. Monika Clapa, manager bij Perfect Fruits: "Sinds 2 maart ontvangen we steeds meer bestellingen, wat neerkomt op 5 tot 6 vrachtwagens per week." Polen was altijd een sterke concurrent in Europa met de Royal Gala, maar had moeite met andere rassen. Deze werden vaak voor de verwerking gebruikt. Capa: "We moeten nog steeds veel verbeteren en er valt nog veel te leren wat betreft oogst en opslag."



Momenteel worden de Poolse Idared appelen wekelijks naar Belarus verzonden, een land waar de appelen steeds populairder worden. Capa: "We zijn blij dat we de appelen kunnen verkopen op een markt waar ze gewaardeerd worden. De oorspronkelijke prijs is €0,55 per kilo voor de hoogwaardige appelen en €0,40 per kilo voor de tweedeklas appelen." Deze prijzen stijgen respectievelijk met 40% en 70% als de producten de consument bereiken.

Voor meer informatie:
Monika Cłapa 
Perfect Fruits sp.zo.o
Tel.: +48 608 172 880

Publicatiedatum: