Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De echte strijd zit in de prijs, niet in de herkomst van de Piel de Sapo meloen"

De prijzen van de Piel de Sapo meloen schommelen niet alleen gedurende de campagne, maar staan ook onder druk door de hoeveelheden die geleverd worden door verschillende producenten en marketeers. Op de vraag welk land een Piel de Sapo meloen kan telen van dezelfde kwaliteit als de Spanjaarden, liet Caparrós weten: "Het is een strijd om de beste prijs, niet om de herkomst van de meloen. En het kan maar zo dat je deze strijd met je buurman moet voeren."



Tot nu toe zijn de meeste Piel de Sapo meloenen uit Almeria naar Italië geëxporteerd (65%). Ook zijn er kleinere hoeveelheden van de meloen naar het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk geëxporteerd. "Ieder bedrijf maakt zijn eigen prijs op basis van de marktsituatie. Op dit moment verkopen we de meloenen voor €0,55 per stuk," laat Caparrós weten.

Tot nu toe verloopt de Piel de Sapo campagne normaal, "min of meer hetzelfde als vorig jaar," vertelt Caparrós. "De verkoop van in kassen geteelde Piel de Sapo meloenen is wel gestagneerd. Nu worden er juist meer meloenen verkocht die in de open grond worden geteeld," voegt hij toe.

Voor meer informatie: 
Joaquín Caparrós
Tel.: +34 634804035 

Publicatiedatum: