Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lorenzo Bellassai, Giovanni Bellassai import-export

Italiaanse druivenseizoen begonnen

"Ons seizoen is officieel van start gegaan met de pluk van de rassen Victoria en Black Magic. Ik heb van importeurs gehoord dat er nog steeds Zuid-Afrikaanse, Chileense en Indiase druiven op de Europese markt zijn en de eerste volumes uit Egypte en Israël worden in week 24 verwacht. De afzet is licht verbeterd en de aanvoer wordt minder wat ervoor zorgt dat de prijzen stijgen. Toch is de markt de laatste maand vrij rustig als gevolg van het weer," legt Lorenzo Bellassai (op de foto) van Giovanni Bellassai import-export uit Mazzarone uit. 


Lorenzo Bellassai.

"Hier in Sicilië zijn we klaar voor het nieuwe seizoen. Onze druiven zijn van uitmuntende kwaliteit met een Brix van 13-14. Momenteel bestaan de nog bescheiden volumes voor 70% uit witte en 30% uit blauwe druiven. De eerste rode druiven van het ras Palieri worden in week 24 verwacht."

Aangezien de marktomstandigheden voor zomerfruit de laatste tijd niet bepaald gunstig waren, vraagt Lorenzo zich af of dit ook voor druiven het geval zal zijn. "Meloenen, watermeloenen, nectarines en abrikozen kampen allemaal met concurrentie uit Spanje dat zijn producten voor €0,30 tot €0,40 minder verkoopt. Het enige dat we kunnen doen is de consument ervan overtuigen dat ons product de beste kwaliteit biedt."


Giovanni Bellassai.

40% van de eerste productie is bestemd voor de buitenlandse markt (Nederland en Duitsland) en de overige 60% wordt op de Italiaanse markt verkocht. "Aangezien er momenteel kleine volumes beschikbaar zijn, zullen we onze druiven vooral in Italië afzetten. Zodra de volumes groter worden, gaan we ons meer op de buitenlandse markt richten." 

Ondanks dat het bedrijf geen zaken doet met Canada, benadrukt Lorenzo dat het heropenen van deze markt mogelijk overaanbod op de Europese markt kan voorkomen. "Het is een goede ontwikkeling voor onze sector. Na de Russische boycot zijn we samen gaan werken met grote importeurs in de Verenigde Arabische Emiraten, die steeds grotere volumes van onze druiven afnemen."

Black Magic druiven.

"Dit jaar hebben we de procedure in gang gezet voor biocertificering. We verwachten dat we vanaf week 24 de eerste biologische druiven zullen kunnen leveren."


Victoria druiven

De rassen Victoria en Black Magic grapes zijn tot week 34-35 verkrijgbaar. Daarna zullen de rassen Italia, Red Globe en Palieri op de markt komen. Vanaf week 44-45 komt het late ras Black Pearl beschikbaar. "We hopen dat de zomer niet te heet en nat wordt en wensen alle producten een succesvol seizoen toe."



Black Magic druiven

Contact:
Lorenzo Bellassai
Bellassai Giovanni
Viale del Lavoro
95040 Mazzarrone (CT)
Tel.: +39 (0)93329546
Cell.: +39 339 8638049
Email: lorenzobellassai@gmail.com
Web: www.giovannibellassai.it
Publicatiedatum: