Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dit jaar 1,5 miljoen stuks knolvenkel verwacht

Gele frambozen voor topchef Sergio Herman

Ondanks de aprilse grillen van de laatste dagen komt het zomerseizoen helemaal op gang op de REO Veiling, waardoor de aanvoervolumes groeien en steeds meer producten worden aangeboden. Vandaag, vrijdag 28 april, werden de eerste gele frambozen en knolvenkel van het nieuwe teeltseizoen geveild.



Gele frambozen werden voor de allereerste keer verkocht op de REO Veiling. Tinos Fruit uit Westkapelle plaatste de eerste druk tegen 6,65 euro per punnet met 125 gram gele frambozen. De primeurframbozen zijn bestemd voor topchef en tv-persoonlijkheid Sergio Herman. De gele framboos is gegeerd omwille van haar erg zoete smaak. "Gele frambozen zijn kleiner dan de rode frambozen, maar kunnen qua smaak vergeleken worden met een zoete aardbei", zegt Rik Decadt, directeur productie van de REO Veiling. Bessen bestaan in verschillende smaken en zijn ook in kleur heel verscheiden. De steenvruchten kunnen daarom op aantrekkelijke manier aan de consument worden gepresenteerd op de winkelvloer. Gele frambozen zijn in beperkte mate het ganse zachtfruitseizoen verkrijgbaar op de REO Veiling.

Naast gele frambozen werd vandaag ook de eerste knolvenkel van het nieuwe teeltseizoen geveild. De groente, die herkenbaar is aan haar frisse anijsachtige smaak, wordt steeds meer gewaardeerd door de consument. De aanvoer op de REO Veiling is in de laatste 10 jaar verdrievoudigd. In 2007 werden een half miljoen stuks geveild. De REO Veiling verwacht dit jaar 1,5 miljoen stuks te kunnen aanbieden.

Voor meer informatie:
Commerciƫle afdeling
REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
B-8800 Roeselare
Tel. +32(0)51 23 12 11
Fax. +32(0)51 23 12 89
info@reo.be

Publicatiedatum: