Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sterke vraag naar Spaanse Fortuna-aardbeien

Fortuna-aardbeien zijn afkomstig uit de omgeving van Palos de la Frontera. Ze worden zowel nationaal als internationaal gezien als een van de populairste aardbeienrassen op de markt. "We weten niet precies waarom, maar dankzij de samenstelling van de bodem, de kwaliteit en hoe consistent ze zijn, zijn onze aardbeien het beste," zegt Jorge Ruiz Bernal.



Het in Huelva gevestigde bedrijf van Ruiz Bernal produceert een significant volume. "We exporteren ongeveer vijf tot tien vrachtwagens per dag, afhankelijk van de periode van het seizoen," zegt Ruiz Bernal. Op dit moment wordt 70% van de Fortuna-aardbeien over heel Europa geëxporteerd. 5% daarvan gaat door naar de VS. "Het is voor ons makkelijker om ze in Europa te vermarkten, omdat de distributiekanalen en logistiek hier al klaar staat," legt Ruiz Bernal uit.

"We kunnen niet zeggen wat de prijzen zijn, omdat deze elke dag weer veranderen. Ze wisselen ergens tussen de €1 en €8 per kilo. Wat we wel kunnen zeggen is dat als je naar de winkels in andere landen kijkt, je dan ziet dat de prijs van het fruit drie keer hoger ligt. Dat is de reden waarom we zoveel interesse in export hebben," zegt Ruiz Bernal tot slot.

Voor meer informatie: 
Jorge Ruiz Bernal
Tel.: +34 619440039 
Publicatiedatum: