Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geleidelijk herstel voor Chinese appelsector



De appelprijzen in China zijn in 2016 fors gedaald. De voornaamste Chinese teeltgebieden hadden daardoor te maken met een matige omzet. In het seizoen tot nu toe lijkt echter sprake te zijn van een geleidelijk herstel. De prijzen voor appelen laten een licht stijgende trend zien, wat met name geldt voor Fuji-appelen. "De prijzen stegen in sommige gevallen met meer dan 70%. Deze trend zal naar verwachting op zijn minst tot de herfst aanhouden," zegt Wang van Wang Lao Wu Fruit Industry.



"De lage prijzen in 2016 werden veroorzaakt door verschillende factoren. Ten eerste was de gehele markt er slecht aan toe en was de consumptie niet zo sterk. Ten tweede was het aanbod van vroege appelrassen ten opzichte van voorgaande jaren met ongeveer 20% afgenomen. Het grootste deel van de appelen werd in opslag geplaatst, wat een negatief effect op de markt had. Toen het nieuwe seizoen met het einde van september 2016 begon, waren de prijzen van Fuji-appelen met ongeveer 10% gedaald wegens een overschot. Daarnaast hebben speculanten geprobeerd om de marktprijzen voor Fuji-appelen omhoog te drijven."

Er zijn twee redenen voor het herstel van de Chinese appelsector. Inkopers slaan continu appelen in, omdat ze zich bewust zijn van de potentiƫle vraag op de Chinese markt. Tegelijkertijd heeft het herstel van de politieke betrekkingen tussen China en landen als Indonesiƫ en Rusland ervoor gezorgd dat de appelexport naar deze landen zich geleidelijk aan heeft hersteld. "Op dit moment is het nog moeilijk te zeggen hoe de prijzen zich zullen ontwikkelen. Er wordt echter verwacht dat de prijzen langzaam aan zullen blijven stijgen tot de appelvolumes van het nieuwe seizoen in september op de markt komen," zegt Wang.

Voor meer informatie:
Mr.Wang
Wang Lao Wu Fruit Industry
Mobile: +86 137 6699 5589

Publicatiedatum: