Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingsgewoontes: Duitsers houden van snel en eenvoudig

Duitsers waarderen levensmiddelen uit de regio, willen zich evenwichtig voeden en doen dit het liefst snel en ongecompliceerd. Dat is één van de conclusies uit het voedingsrapport 2017, dat in opdracht van de Duitse minister van Voeding werd uitgevoerd om de voedingsgewoontes in Duitsland onder de loep te nemen.
 
Volgens het rapport letten consumenten bij de aankoop van levensmiddelen weliswaar sterk op de smaak en de herkomst, maar kookt slechts één vijfde van de ondervraagden dagelijks zelf. Dit komt door een gebrek aan tijd of zin om te koken. Zo staan naast vlees, worst en pasta dan ook steeds vaker diepvriespizza's en andere kant-en-klaargerechten op het menu en aanbevelingen zoals 'vijf porties groenten en fruit per dag' lijken voor velen onhaalbaar.
 
Het is dan ook niet vreemd dat de onzekerheid stijgt nu de laatste tijd zelfs krantenkoppen zoals 'minstens tien porties groenten en fruit per dag zijn nodig' de ronde doen. Wanneer men echter preciezer kijkt naar de zo gepropageerde totale hoeveelheid, ziet men dat ook dergelijke publicaties slechts ietsje meer dan de door '5 am Tag' aanbevolen 650 gram groenten en fruit aanbevelen.
 
De tip van de Duitse vereniging 5 am Tag: laat je niet afschrikken en blijf bij beproefde 'vijf per dag' – en zorg er ook wanneer je voor een snel kant-en-klaargerecht kiest voor dat je voldoende groenten en fruit eet. Een appel als toetje, extra rucola op de pizza, groentesticks om tussendoor op te knabbelen of anders een keer een kant-en-klare salade of een convenienceproduct met veel groenten.




Publicatiedatum: