Omzetrecord aardbeien Hoogstraten: ruim 100 miljoen euro

Tholen - Bij Hoogstraten werden deze ochtend naar jaarlijkse traditie een kist aardbeien geveild voor het goede doel. De aardbeien werden gekocht door Delhaize voor 500 euro per 500 gram. Door inbreng van Coöperatie Hoogstraten cv, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van € 8.000 werd overhandigd aan Maria Torfs, afgevaardigde van de MS-Liga.


8000 euro voor het goede doel.

Meer zachtfruit
Naast aardbeien verhandelt Coöperatie Hoogstraten cv vooral tomaat, paprika en komkommer. Vorig jaar realiseerde de coöperatie een productomzet van 222 miljoen euro en een zakencijfer van 272 miljoen euro, opnieuw een lichte stijging t.o.v. 2015. De omzet voor aardbeien bedroeg in 2016 ruim 100 miljoen euro. "Bijna jaarlijks is er een stijging te zien in de productomzet. Naast de tomaat, paprika en komkommer groeit Hoogstraten ook verder in de specials, waarvan nu 70 hectare is. Ook willen we verder groeien in kersen, ander zachtfruit en kiwibessen. We zien een sterke stijging in de vraag naar frambozen, blauwe bessen en verschillende zachtfruitsoorten en hebben telers gevonden die hierin willen investeren." De totale productie van alle producten bij elkaar is 150.000 ton groenten en fruit.Het goede doel

MS-Liga wil mensen met MS en hun omgeving helpen bij het inzicht verwerven en omgaan met hun aandoening en hen individueel en als groep ondersteunen. Wat ze met het geld gaan doen? "Deze mooie opbrengst gaan we gebruiken ter ondersteuning van mensen met MS zodat ze net als iedereen een menselijk en kwaliteitsvol leven kunnen leiden. De MS-Liga wil er immers zijn voor àlle personen met MS én hun omgeving."


Tijd voor een hapje en drankje. Links Curd Vanmarcke van Vergro.

Gaëlle Devos (Category Manager Fruit & Vegetables) van Delhaize is verheugd met de aankoop van deze aardbeien. "Wij zijn blij deze aardbeien te kunnen kopen en zo mee het startschot te geven van het Belgische aardbeiseizoen. Met deze aankoop willen we het belang van lokale productie onderstrepen. Het is onze filosofie om zoveel mogelijk Belgische producten aan te bieden. We zetten volop in op partnerships met lokale producenten. Dat we hiermee ook nog ons steentje kunnen bijdragen aan een nationaal goed doel, is mooi meegenomen!"


Viering 20-jarige samenwerking met CLTV. Directeur van CLTV Erik Bastiaensen en voorzitter Rinie van Tilburg overhandigden het cadeau aan Gaston Opdekamp, directeur van Coöperatie Hoogstraten.

Rinie van Tilburg (voorzitter CLTV Zundert) maakte van deze feestelijke gelegenheid gebruik om de 20-jarige samenwerking met Coöperatie Hoogstraten onder de aandacht te brengen door een symbolisch geschenk te overhandigen aan directeur Gaston Opdekamp.


Paul Vanderhallen en Rinie van Tilburg. Paul is al jaren met pensioen, maar weet nog als de dag van gisteren dat CLTV en Hoogstraten gingen samenwerken. De grensoverschrijdende samenwerking was uniek toentertijd.


Telers die zijn aangesloten bij Coöperatie Hoogstraten.


De heren van CLTV Zundert.


De tafel met bestuurders en Tom Van Delm, directeur van het Proefcentrum Hoogstraten.


Laurent Haenen, Eddy Corijn (Demargro) en Ellen van Fruithandel Sebrechts.


Mathieu Claesen, Mathieu Claesen, Evi Quirijnen, Gaston Opdekamp en Hans Vanderhallen.


Christophe De Brouwer (DSP Food) en Emilie Sion (Delhaize).


Bart en Bart van Greenyard, Natalie Snijers (Hoogstraten) en de heer Weckhuysen (Groentenspeciaalzaak Vorselaar).


Marcel Biemans (CLTV) Sander Scherff (Nature's Pride), Koert Liekelema (Nature's Pride) en Johan van Alpen (Special Fruit)


Heerlijke taart met natuurlijk Hoogstraten aardbeien.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven