Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CIV zet in op duurzame appel- en aardbeienrassen

Op de Fruit Logistica presenteerde het Italiaanse consortium CIV-Consorzio Italiano Vivaisti in zijn eigen expositieruimte de nieuwste, duurzame appel-, peren- en aardbeienrassen, die een lage impact op het milieu hebben.


"Fruit Logistica was een geweldige gelegenheid voor CIV om bij te praten met Italiaanse en internationale partners en uiteraard om onze nieuwste producten te presenteren. Ook hebben we de kans benut om nieuwe contacten te leggen voor onze wereldwijde projecten," vertelt CIV-directeur Pier Filippo Tagliani.

Er werd in het bijzonder aandacht besteed aan de Sweet Resistant appelen (Fujion en Smeralda), de Civg198/Modi appel, de nieuwe rassen D9B8-49 en D9E9-76) en enkele nieuwe perenrassen die momenteel in samenwerking met de Universiteit van Bologna geëvalueerd worden. 

Ook CIV's vele aardbeienrassen wisten de aandacht te trekken: Flavia voor gematigde klimaten en Clery voor landklimaten. De doordragende rassen Murano en Majestic en traditionele rassen zijn zowel geschikt voor kasteelt als voor de vollegrond. Deze rassen zijn van nature resistent en beschikken over uitstekende organoleptische eigenschappen waardoor zij perfect beantwoorden aan de eisen van de moderne markt.

Mela Modi groeit internationaal- Vierde Modi bijeenkomst in Berlijn
Tijdens Fruit Logistica vond eveneens de vierde Modì bijeenkomst plaats, waar partners met elkaar van gedachten konden wisselen over de wereldwijde appelteelt met respect voor duurzaamheid. De Modì appelboom is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig behandeling. Het doel is om het merk Modì te ontwikkelen met de beste praktijken op het gebied van marketing- en productietechnieken.



Modì partners in Europa, Turkije, Servië, de Verenigde Staten, Australië en Uruguay hebben de nieuwe licentiehouders Dole Chili en Freshmax Nieuw-Zeeland warm welkom geheten. "Modì is een appelras met een internationale aantrekkingskracht, legt Marica Soattion uit, algemeen directeur van CIV. Zijn 'groene' hart maakt dit ras onderscheidend binnen de sector. De komende drie jaar hopen we een areaal van ongeveer 1.000 hectare te realiseren met een verwachte opbrengst van 30.000 ton."

Voor meer informatie
Marica Soattin
C.I.V. Consorzio Italiano Vivaisti
Tel: +39 0533 399431
www.civ.it
Publicatiedatum: