Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Philippe Puech, Idyl

Franse frambozenmarkt groeit

"We investeren nu al voor het tweede jaar in frambozen," vertelt Philippe Puech van Idyl. "Vorig jaar hadden we een kleine productie maar dit jaar zullen de volumes aanzienlijk groter zijn. We merken dat de markt voor frambozen groeit. Vandaar dat we in deze categorie investeren. Dit jaar verwachten we een productie van 400 tot 500 ton. In 2018 hopen we met zo'n 10% tot 15% te groeien. We hanteren een groeidoelstelling van 10% tot 20% per jaar."


 
La Framboisière
"Voorlopig telen we alleen rode rassen en we produceren ook in Marokko," vervolgt Philippe. Idyl teelt ook meloenen, tomaten en dadels in Marokko. "We zullen onze frambozen onder de naam La Framboisière' gaan vermarkten onder het Idyl-merk. De frambozen worden onder tunnels geteeld en in Marokko in kassen.


 
Europese markt
"We richten ons hoofdzakelijk op de Europese markt en in het bijzonder op Frankrijk, Duitsland, België en landen in Noord-Europa. We verwachten dat de vraag zal stijgen omdat het product vandaag de dag van veel betere kwaliteit is dan pakweg vijf jaar geleden. Oudere rassen hadden prima smaakeigenschappen maar een kort schapleven en dat is nu wel anders. "De transittijd vanuit Marokko bedraagt 48 uur en vormt geen obstakel meer. De houdbaarheid is verbeterd en consumenten zullen geen spijt krijgen van hun aankoop. Ook de verkrijgbaarheid is erop vooruit gegaan. Vijf jaar geleden waren frambozen niet altijd en overal te koop maar tegenwoordig heeft iedere retailer ze jaarrond in zijn assortiment. Zolang een product in het schap ligt, zal het gekocht worden," aldus Philippe.


 
Voor meer informatie:
Philippe Puech
Idyl
ppuech@idyl.fr
Publicatiedatum: