Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
twee weken eerder dan vorig jaar

Veiling Zaltbommel biedt eerste Kwanza van 2017 aan op de klok

Op woensdag 15 februari, twee weken eerder dan vorig jaar, zijn op Veiling Zaltbommel de eerste Nederlandse frambozen van het concept Kwanza aangeboden op de veilingklok van Veiling Zaltbommel. Het eerste primeurkistje frambozen werd aangevoerd door Zachtfruitkwekerij Simons. Deze teler heeft een innovatieve teelt van Kwanza opgestart met assimilatieverlichting. Deze innovatie is er op gericht om jaarrond Kwanza van Nederlandse bodem te produceren.

Special Fruit uit Meer in België kocht, middels commissionair H. Aarts, deze frambozen voor een primeurprijs van € 46,-- per doosje van 150 gram. Het bedrag is door Veiling Zaltbommel aangevuld tot € 1.000,-- Dit wordt door Veiling Zaltbommel en Zachtfruitkwekerij Simons BV geschonken aan het reumafonds.


Van links naar rechts: Veerle Baets van Special Fruit, René Simons van Zachtfruitkwekerij Simons en commissionair Harry Aarts

Het Nederlandse Kwanza-seizoen is hiermee gestart en zal zeker doorlopen tot kerst 2017. Mocht de innovatie slagen, leidt het er toe dat vanaf dit moment altijd Kwanza frambozen van Nederlandse bodem beschikbaar zijn. Veiling Zaltbommel heeft een breed productenpakket. Kwanza neemt binnen het zachtfruit een belangrijke positie in en is leidend in het Hollandse frambozensegment.



Voor Special Fruit is de aankoop van deze eerste frambozen een uitgelezen moment. "Naast het steunen van een mooi doel als het Reumafonds, vinden we het fantastisch om het eerste doosje lokale frambozen te kunnen aanbieden. Dit blijft toch steeds een magisch moment en geeft meteen het startschot voor een geslaagd lokaal frambozenseizoen. De lokale frambozen spelen dan ook een belangrijke rol om jaarrond kwalitatieve frambozen van verschillende origines te voorzien" stelt Veerle Baets, aankoopster bij Special Fruit.



Het Reumafonds is er voor bijna 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma. Of het nu gaat om reumatoïde artritis, artrose, jeugdreuma of een van de overige 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Het Reumafonds wil mensen met reuma helpen zichzelf te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leven en het omgaan met reuma.


Voor meer informatie:
Peter van Osch
Veiling Zaltbommel
Stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel: 0418-579911
P.vanOsch@veiling-zaltbommel.nl
www.veiling-zaltbommel.nl

Publicatiedatum: