Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuidelijk Halfrond: appelexport stabiel, perenexport daalt met 6%

Op 10 februari vond tijdens Fruit Logistica in Berlijn de jaarvergadering van WAPA (World Apple and Pear Association) plaats. Tijdens de vergadering hebben vertegenwoordigers uit de internationale hardfruitsector de prognose voor het zuidelijk halfrond besproken en die voor het noordelijk halfrond definitief bijgesteld. Verder werden er nieuwe leden verwelkomd en een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter gekozen. 

WAPA heeft de geconsolideerde prognose van de volumes van het appel- en perenseizoen van het zuidelijk halfrond bekend gemaakt (zie onderstaande tabel). Op basis van de gegevens van sectororganisaties uit Argentinië, Australië, Brazilië, Chili, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika wordt de appel- en perenproductie op het zuidelijk halfrond geraamd op respectievelijk 5,4 en 1,3 miljoen ton. 


Klik hier om de afbeelding te vergroten


Klik hier om de afbeelding te vergroten

Voor appelen betekent dit een toename van 9% ten opzichte van het volume van 2016, wat vooral te danken is aan het herstel van de productie in Brazilië. De exportvolumes zullen naar verwachting stabiel blijven op 1,7 miljoen ton. De perenproductie daalde met 2% ten opzichte van 2016 en de exportvolumes zullen naar verwachting met 6% dalen naar 656.479 ton.


Klik hier om de afbeelding te vergroten


Klik hier om de afbeelding te vergroten

Tijdens de vergadering werden er ook twee nieuwe WAPA-leden welkom geheten, namelijk de Chinese Kamer van Koophandel van de im- en export van levensmiddelen en de Ukrsaprom Association uit Oekraïne. 

Daniel Sauvaitre, van het Franse ANPP, vervulde voor het laatst zijn rol als voorzitter en WAPA bedankte hem voor de manier waarop hij WAPA internationaal vertegenwoordigd heeft. Todd Fryhover, van de Amerikaanse Washington Apple Commission, werd tot nieuwe voorzitter gekozen en Nicholas Dicey, van de South African Apple and Pear Association, tot vice-voorzitter.



Publicatiedatum: