Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er wordt niet gezaagd over de perenprijs"

Tholen - "De perenprijzen zijn de afgelopen weken flink aangetrokken. De aankoopprijs voor Conference was enkele weken geleden nog rond de 60/65 cent. Momenteel is dat al 75 tot 80 cent. Ze zijn dus in korte tijd hard gestegen. Het mooie hier op de markt is dat de klanten momenteel niet zagen of discuteren over de prijs. Als de kwaliteit goed is, hebben ze het er graag voor over. De producten worden zonder discussie meegepakt", vertelt Ludger Nollet van Nollet Fruit, handelaar op Mabru.



Verschillende Jonagold-prijzen

Hij geeft aan dat bij appelen een ander verhaal is. "Bij appelen heeft het verhaal zelfs twee kanten. Er zijn Jonagold die een prima prijs vangen, maar voor bepaalde soorten wordt er te weinig gegeven. Dat terwijl er eigenlijk niet zo heel veel verschil tussen zit. Zo ligt de Jonagold A2 ++ rond de 35 cent en de E-Extra rond de 70 cent. Dat is bijna het dubbele! De eerstgenoemde soort is het resultaat van de hagel in Sint-Truiden. Op die appelen zit regelmatig een plekje of vlekje. Verder is de kwaliteit prima. Een opvallend verschil dus."

Hij geeft aan dat er in de handel verder geen opvallende zaken zijn op het moment. "Het is tijdens de vorstperiode een stuk rustiger geweest, dat merken we wel op de markt. Kleinhandelaren en marktkramers koper minder in, omdat producten sneller bevriezen. Veel winkeliers in Brussel stallen ook buiten uit, en dat kan niet als het te koud is."

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
Tel: 0496 79 65 59
Fax: 013 44 19 12